Aanvragen Klus(sen)

Onderstaand formulier kunt u invullen indien u gebruik wilt maken van de HEVO- klussendienst. Nadere toelichting vindt u onder het formulier.

Personalia
ICT-apparatuur / TV
Elektriciteit (vervangen van)
Sanitair / CV
Timmeren
Woonveiligheid
Valpreventie
Tuin
Hulp bij afvoer grofvuil door gemeente
 

Hier onder volgt een toelichting op de procedure en voorwaarden om gebruik te maken van de HEVO- klussendienst:

Onder het motto “HEVO-leden helpen HEVO-leden” is een klussendienst opgericht. Vrijwilligers helpen daarbij HEVO-leden met eenvoudige klussen. Klussen die maximaal 4 uur in beslag nemen. Voorwaarde is dus dat een aanvrager voor een klus HEVO-lid moet zijn. Leeftijd en inkomen spelen geen rol. Lidmaatschap is bepalend om een klus uitgevoerd te krijgen. De dienst is gratis.

Hoe werkt deze klussendienst, die vanaf 1 februari 2024 operationeel is? Eigenlijk heel simpel:• U heeft een klus. De klus kunt u aanmelden (bij voorkeur via het aanvraagformulier dat u onderstaand aantreft) via het speciale mailadres: klussendienst@hevorosmalen.nl of telefonisch op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur op het speciale klusnummer: 06 -23 34 33 40.

  • De aanvragen van de voorbije week worden iedere woensdagochtend beoordeeld door Harrie Engelen (bouwkundige beoordeling) en Ben van Herpen (administratie afwikkeling).
  • Bij een positieve beoordeling wordt een vrijwilliger gezocht voor de uitvoering van de klus. U krijgt hiervan bericht.
  • Deze vrijwilliger neemt contact met u op om een afspraak voor de uitvoering van de klus te maken.
  • Opzet is dat de klus binnen een week na de beoordeling wordt uitgevoerd, maar dat is mede afhankelijk van de afspraak die aanvrager en vrijwilliger in overleg maken.

Op het aanvraag formulier is een indruk gegeven van de mogelijke klussen. Tevens is er ruimte om een nadere toelichting te geven. Er zijn ook klussen, die de klussendienst zeker niet kan en mag uitvoeren. Een overzicht treft u na het aanvraagformulier. Veelal gaat het om klussen die uitgevoerd moeten worden door een erkend installateur.

Wat wij niet kunnen doen is:
- Onderhoud elektrische installaties
- Vervangen aardlekschakelaars
- Installatie krachtstroom
- Aan-en uitschakelen van CV-installaties of CV-pomp
- Aansteken van gashaarden
- Aanbrengen en/of vervangen van koolmonoxide melders
- Werkzaamheden die verricht moeten worden op een hoogte van meer dan 2,5 meter ( zoals dakgoten schoonmaken)
Deze klussen moeten uitgevoerd worden door een erkend installateur.

Wat moet u nog meer weten?. Door het bestuur is een gedragscode voor de vrijwilligers opgesteld. Zij werken immers in naam van HEVO. Om zeker te weten dat het een van onze vrijwilligers is draagt de vrijwilliger een HEVO-badge. De vrijwilliger zal natuurlijk voorzichtig en in goed overleg met u te werk gaan. Mocht desondanks door het handelen van de vrijwilliger schade optreden dan is het goed te weten dat, naast uw eigen verzekering, de vrijwilliger vanuit HEVO verzekerd is.

De vrijwilliger heeft het benodigde gereedschap bij zich. Ingeval het nodig is materiaal aan te schaffen dan zijn de kosten voor rekening van de aanvrager. Voor het overige is, zoals eerder gezegd, de dienst gratis. Natuurlijk staat het u vrij de vrijwilliger iets te geven. Weet dan wel dat deze vrijwillige bijdrage in een gezamenlijke kluspot komt, zodat alle vrijwilligers hiervan kunnen profiteren.