HEVO Blazersklas - peiling

reageer als je mee wilt doen

Om te kunnen starten met een HEVO blazersklas is het nodig eerst te weten of er voldoende belangstelling is. Ook al heb je geen muzikale ervaring, meedoen is altijd mogelijk.
Als je aangeeft dat je belangstelling hebt is het geen verplichting om deel te nemen als HEVO met de blazersklas gaat starten. HEVO stelt de instrumenten ter beschikking en wij zorgen voor een ervaren docent. De kosten bedragen rond de € 40,-- per maand.

HEVO wil graag dat iedereen de gelegenheid krijgt deel te nemen. Dus mocht dit bedrag je financiële draagkracht te boven gaan, dan wijzen wij op de mogelijkheid te zijner tijd een bijdrage aan te vragen bij het HEVO-participatiefonds.
Heb je interesse geef je dan op via e-mail: dekens.grietje@gmail.com of jos.vanraak@live.nl
Voor vragen, stuur een e-mail.

SAMEN LEREN, SAMEN SPELEN
Naarmate we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om creatieve en sociale activiteiten te ondernemen voor ons algehele welzijn. Samen muziek maken biedt een unieke mix van cognitieve, emotionele en sociale voordelen, vooral voor senioren.
In een YAMAHA Blazersklas leren mensen samen een instrument bespelen.
De instrumenten in de Blazersklas zijn dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone en euphonium. Iedereen kiest zijn eigen instrument en de leraar zorgt ervoor dat er een mooi orkest wordt gevormd met een goede balans tussen de instrumenten. Mensen leren vanaf de eerste les samen te spelen in de groep.
De voordelen van Blazersklas voor senioren:
•    Verbeterde Cognitieve Functie: Muziek spelen betrekt het geheugen, aandacht en redeneervermogen, wat helpt om je brein scherp te houden.
•    Verminderd Risico op Dementie: Studies tonen aan dat het deelnemen aan muzikale activiteiten het risico op cognitieve achteruitgang kan verlagen.
•    Emotionele Expressie & Regulatie: Muziek is een krachtig middel voor het uiten van emoties en kan therapeutisch werken.
•    Nieuwe Vriendschappen Opbouwen: Groepsmuziek is een fantastische manier om nieuwe mensen te ontmoeten en betekenisvolle verbindingen te vormen.
•    Verbeterde Communicatievaardigheden: Samen muziek maken omvat non-verbale communicatie, luistervaardigheden en samenwerking.
•    Gevoel van Verbondenheid: Deel uitmaken van een muziekgroep creëert een gevoel van gemeenschap en gedeeld doel.
•    Verbeterde Motorische Vaardigheden: Een instrument bespelen kan coördinatie en behendigheid verbeteren.
•    Adembeheersing & Respiratoire Voordelen: Zingen en blaasinstrumenten bespelen zijn uitstekend voor de gezondheid van de longen.
•    Stressverlichting: Muziek is een natuurlijke stressverlichter en kan immense vreugde en ontspanning brengen.
Of je nu een beginner bent of terugkeert naar een oude hobby, het is nooit te laat om te beginnen.