Lezing over de Islam en bezoek aan moskee

op donderdag 26 sept, 19.30 uur in De Ontmoeting

Op 26 september (19.30 uur) geeft de heer Dr J. Peters SJ, islamoloog, in De Ontmoeting een lezing over de islam.

De heer Peters is verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Het woord 'islam' betekent letterlijk: vrede, welzijn, zich overgeven aan Allah en zich onderwerpen aan de wil van Allah. Volgens deze betekenis horen alle godsdiensten die door de profeten zijn onderwezen tot de islam.

De heer Peters zal onder andere ingaan op de specifieke kenmerken van de Islam, de betekenis van de Koran en het onderscheid met het Christendom en andere wereldgodsdiensten.

 aanmelden bij Jan Jansen, 06 51313707 of j.th.jansen@home.nl .

Mogelijk wilt u meer weten over de islam. Dan kunt u op 7 november mee met een dagtocht naar de Ulu Moskee in Utrecht. Met een oppervlakte van 4800 m2 is het de grootste moskee van Nederland. De moskee heeft een zeer ruime gebedsruimte in een traditioneel design. 1600 mensen kunnen tegelijkertijd hun gebed verrichten.

Ook mensen met een andere religie of levensbeschouwing zijn van harte welkom in de moskee. Voor hen is een speciale gebedsruimte, de stilteruimte.

Een gids leert ons over de Islam en over het functioneren van de moskee. Op de website onder reizen leest u meer over deze dagtocht (https://hevorosmalen.nl/1438/dagtocht-naar-ulumoskee-in-utrecht.html).

Aanmelden voor dagtocht bij Jan Jansen: 06-51313707

Lezing over de Islam en bezoek aan moskee