Een geslaagde België-middag in De Ontmoeting

met overzichtsvideo op deze website

Zondagmiddag 21 april was er in De Ontmoeting de start van het project ‘Kris Kras door Europa’. België was het eerste land dat in het middelpunt van deze middag mocht staan en dat was bij binnenkomst ook meteen duidelijk. De aankleding van de zalen maakte het meteen duidelijk en gezellig. Er stonden diverse kraampjes met boeken over België, boeken van Belgische schrijvers, routekaarten en er kon Belgisch bier worden gekocht.

Wat een fijne middag heeft de evenementencommissie ons gegeven. De keukenbrigade verwende de aanwezigen bij binnenkomst meteen met wafels en in de loop van de middag kwamen er heel veel lekkere hapjes langs die aan België gerelateerd waren.  

De lezing van Henk Smits trok zoveel bezoekers dat er stoelen moesten worden bijgezet tot de zaal tjokvol was en er echt niemand meer bij kon. Ondertussen kwam troubadour Leo de Vlieger met heerlijke live muziek de sfeer echt Belgisch/Vlaams maken.

Halverwege de middag kwamen er zakken vol frites binnen en kreeg iedereen een bakje frites. Aan de bar werden echte Belgische biertjes en wijntjes (ja echt…Belgie heeft ook z’n eigen wijn) geschonken.

En eind van de middag was er ook nog een quiz met best wel lastige vragen.

De video met een overzicht van deze middag kunt op de website vinden onder VIDEO’S.

En zet de volgende datum alvast maar in de agenda. Zondag 6 oktober komt de volgende themamiddag waarin Duitsland centraal komt te staan.

Een geslaagde België-middag in De Ontmoeting