Filmagenda PERRON-3, mei + juni 2024

met o.a. Past Lives, Rocco&Sjuul, The Color Purple, The Great Escaper 

Film • Past Lives

Donderdag 16 mei 20:00 uur

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora's familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren.
Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.
In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. 'Past Lives' werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Met o.a. John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo

Speelduur: 106 minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/past-lives/

 

FilmBRUNCH • Rocco & Sjuul (9+)

Zondag 26 mei 11:00 uur

Heerlijk brunchen als voorprogramma op een topfilm!
Voor mantelzorgster en oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in de families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

Vanaf 11.00 uur wordt in de foyer en het café een smakelijke brunch geserveerd. Aansluitend heb je toegang tot de film die om 12.00 uur begint..

Met o.a. Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus

Speelduur: 92 minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/filmbrunch-rocco-sjuul/

 

 

Film • The Color Purple

Donderdag 30 mei 20:00 uur

The Color Purple is het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo. Het sterrenteam van producenten bestaat uit Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders en Quincy Jones.

Met Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo

Speelduur: 140- minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/the-color-purple/

FilmPLUS • The Great Escaper

Zondag 9 juni  11:00 uur

FilmPLUS inclusief iets lekkers.

In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan (Michael Caine) wereldwijd het nieuws met zijn 'grote ontsnapping' uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden.
The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie's avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene (Glenda Jackson) die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur

Met Michae Caine en Glenda Jackson

Speelduur: 97 minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/he-great-escaper/

Film • The Holdovers

Donderdag 13 juni 20:00 uur

In The Holdovers, van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne, moet een chagrijnige onderwijzer (Paul Giamatti) op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan.
Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen – een slimme onruststoker met problemen (debutant Dominic Sessa) – en het hoofd van de schoolkeuken (Da'Vine Joy Randolph) die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam.

Met o.a.  Paul Giamatti, Tate Donovan

Speelduur: 133  minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/the-holdovers/

Film • Wicked Little Letters

Donderdag 27 juni  20:00 uur

Dear Edith, you foxy ass old whore ... Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen.
De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen.

Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.

Met o.a. Olivia Colman

Speelduur: 101  minuten

https://www.perron-3.nl/agenda/wicked-little-letters/

HEVO / PANTEIN-filmkorting:

Op vertoon van een HEVO/PANTEIN-pasje aan de balie van PERRON-3 ontvang je € 1,00Past korting op de avondfilms en FilmPLUS.

Spaar voor een gratis filmkaartje:

Met de PERRON-3 Filmstrippenkaart spaar je snel voor een gratis filmkaartje! Bij ieder filmbezoek (kinderfilms uitgezonderd) ontvang je aan de zaalingang een stempel. Heb je vier stempels? Dan is je kaart vol en ontvang je een vrijkaart voor een donderdagavondfilm naar keuze. Kortom: vaak naar de film gaan loont! De PERRON-3 Filmstrippenkaart is verkrijgbaar aan de kassa of voorafgaand aan de film bij de filmoperator. Voor alle actievoorwaarden, zie www.perron-3.nl/acties

Filmagenda PERRON-3, mei + juni 2024