Uniek benefietconcert in de Ontmoeting

voor onderzoek naar Alzheimer. Zet de datum 9 juni alvast in uw agenda 

Christian Gilissen (13 jaar) uit de buurgemeente Berlicum heeft als grote passie piano spelen.

Op 9 juni speelt hij een uur lang onder andere werken van Chopin, Beethoven, Liszt, Rachmaninoff, Mendelssohn, Tsjaikovski afgewisseld met eigen composities. Christian schreef op zijn 9e zijn eerste muziekstuk.

Hij heeft al een actiepagina open gemaakt op Alzheimer Nederland. Dit is de link: https://www.inactievooralzheimer.nl/fundraisers/christian-gilissen?utm_campaign=alzheimer-nederland&utm_content=new_donation_owner&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa

In 2023 heeft hij vrijwillig een tour verzorgt langs 60 verpleeg- en verzorgingshuizen in België en Nederland, hij won internationale prijzen op concoursen (Salzburg, Praag, Brussel, Warschau, en Wenen in het Musikverein) en hij werd aangenomen op het conservatorium van Amsterdam.

In februari 2024 won hij de 1e prijs op het Jong talent concours in Maassluis en kreeg hij de stimuleringsprijs.

Hij speelt graag voor ouderen omdat die hem doen denken aan zijn eigen opa’s die zijn overleden toen hij 5 en 7 jaar was, en aan zijn oma’s die hij nooit heeft ontmoet. Hij wil ouderen graag blij maken.

Hij heeft meerdere succesvolle benefietconcerten gegeven.

Een daarvan was in de Laurenskerk van Rotterdam met burgemeester Aboutaleb voor de slachtoffers van Marokko en Libië. Ook heeft hij tijdens de Kerst 2 benefietconcerten gegeven in Antwerpen en veel geld opgehaald voor een elektrische rolstoelfiets voor algemeen gebruik in het plaatselijk zorgcentrum.

Als sponsor was hij hiermee zeer succesvol. Christian zei: “Ik doe het uit mijn hart voor de ouderen en kinderen en ook voor zieke mensen.”

Tijdens zijn tour in 2023 heeft hij kennis gemaakt met mensen met dementie en zag hoe zij door zijn muziek opleefden. Muziek maakt hen echt blij. Daarom wil hij nu bij de HEVO geld op gaan halen voor onderzoek naar Alzheimer en gaat hij contact leggen met de Alzheimer stichting.

Als u “Christian Gilissen pianist” intoetst op Google of YouTube, dan ziet u alles wat hij gedaan heeft en zijn eigen video’s. Als u zijn doel en inspanning waardeert, dan kunt u bij het concert een vrijwillige bijdrage doen. Op 9 juni is het concert en het begint om 14.30. Wees er op tijd bij; het aantal bezoekers is gelimiteerd op 110 personen. Vol is vol.

Uniek benefietconcert in de Ontmoeting