Meerdaagse reis naar de provincie Drenthe

12 t/m 15 augustus

Drenthe

We willen elk jaar een meerdaagse reis maken naar een van de provincies. Vorig jaar Friesland, dit jaar Drenthe.

Wat gaan we doen?

 

We verblijven in het 3-sterren Brinkhotel Zuidlaren in de gelijknamige plaats. Een sfeervol hotel dat bekend is met senioren als gasten. De kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. In het restaurant krijgen we op de aankomst dag en de laatste dag een uitstekend driegangendiner. En natuurlijk ’s morgens een uitgebreid ontbijt.

We starten met een bezoek onder leiding van een stadsgids aan Deventer. Vervolgens rijden we door naar het Hunebeddencentrum in Borger. Hier hoort en ziet u het verhaal van het ontstaan van de hunebedden. Natuurlijk neemt de gids u ook mee naar buiten om het grootste hunebed van Nederland te zien.

De tweede dag hebt u de ochtend vrij om rond te lopen of fietsen (te huren bij hotel) in Zuidlaren. 's Middags staat een bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen op het programma. Een bijzondere en ook aangrijpende ervaring. In de middag gaan we naar Assen. U hebt hier tijd voor een wandeling, een terrasje of winkielen. Het diner is 's avonds weer in het hotel.

Dag 3 gaan we Frederiksoord bezoeken. U bekijkt het museum de Proefkolonie. Eind 1818 is het gebied een opvangplaats voor arme stedelingen. Het boerenbedrijf moet hen helpen de armoede te ontvluchten. Met de kolonietram maakt u een rondrit langs de oorspronkelijke bebouwing. Na de lunch rijden we naar Orvelte, waar het verleden toekomst heeft. Beleef het verleden van Orvelte in monumentale boerderijen, voorwerpen en verhalen. Geniet van oude en nieuwe ambachten in gastvrije bedrijfjes en winkeltjes.

Op de laatste dag starten we in kamp Westerbork. U bezoekt het museum en krijgt een rondleiding over het kampterrein. Door naar Hanzestad Zwolle. U hebt hier alle tijd voor een stadswandeling, terrasje, winkelen of bezoek aan museum de Fundatie. Vanuit Zwolle gaan we weer huiswaarts. Maar eerst genieten we van een lekker diner.

Daarna rijden we door naar Leusden voor misschien wel het mooiste onderdeel van de reis: het theaterspektakel "Het Pauperparadijs" bij. De voorstelling vertelt het verhaal van de wees Teunis uit Amsterdam die tegen zijn zin naar Veenhuizen wordt gebracht. Daar ontmoet hij zijn latere vrouw Cato. Intussen zien we hoe generaal Johannes van den Bosch zijn Maatschappij van Weldadigheid heeft opgericht met toestemming van Koning Willem I. De generaal wil met zijn kolonies, zoals Fredriksoord, de armoede in Nederland uitroeien.

Na de voorstelling op huis aan waar we rond 00.30 uur aankomen.

Organisatie: Brabant Expres

Prijsindicatie :  Є 599,- (toeslag 1-persoonskamer: € 110,- ) incl. ontbijt en diner en excursies/theater

Informatie en voor-aanmelding: Jan Jansen, 06-51313707 of j.th.jansen@home.nl

Uiterste datum van inschrijving 1 mei

Meerdaagse reis naar de provincie Drenthe