Meerdaagse reis naar de provincie Drenthe

12 t/m 15 aug. Aangepast in mei doordat het bezoek aan Pauperparadijs vervalt.

Drenthe

We willen elk jaar een meerdaagse reis maken naar een van de provincies. Vorig jaar Friesland, dit jaar Drenthe.

Wat gaan we doen?

 

We verblijven in het 3-sterren Brinkhotel Zuidlaren in de gelijknamige plaats. Een sfeervol hotel dat bekend is met senioren als gasten. De kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet. In het restaurant krijgen we op de aankomst dag en de laatste dag een uitstekend driegangendiner. En natuurlijk ’s morgens een uitgebreid ontbijt.

We starten met een bezoek onder leiding van een stadsgids aan Deventer. Vervolgens rijden we door naar het Hunebeddencentrum in Borger. Hier hoort en ziet u het verhaal van het ontstaan van de hunebedden. Natuurlijk neemt de gids u ook mee naar buiten om het grootste hunebed van Nederland te zien.

De tweede dag hebt u de ochtend vrij om rond te lopen of fietsen (te huren bij hotel) in Zuidlaren. 's Middags staat een bezoek aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen op het programma. Een bijzondere en ook aangrijpende ervaring. In de middag gaan we naar Assen. U hebt hier tijd voor een wandeling, een terrasje of winkielen. Het diner is 's avonds weer in het hotel.

Dag 3 gaan we Frederiksoord bezoeken. U bekijkt het museum de Proefkolonie. Eind 1818 is het gebied een opvangplaats voor arme stedelingen. Het boerenbedrijf moet hen helpen de armoede te ontvluchten. Met de kolonietram maakt u een rondrit langs de oorspronkelijke bebouwing. Na de lunch rijden we naar Orvelte, waar het verleden toekomst heeft. Beleef het verleden van Orvelte in monumentale boerderijen, voorwerpen en verhalen. Geniet van oude en nieuwe ambachten in gastvrije bedrijfjes en winkeltjes.

Op de laatste dag starten we in kamp Westerbork. U bezoekt het museum en krijgt een rondleiding over het kampterrein. Door naar Hanzestad Zwolle. U hebt hier alle tijd voor een stadswandeling, terrasje, winkelen of bezoek aan museum de Fundatie. Vanuit Zwolle gaan we weer huiswaarts. Maar eerst genieten we van een lekker diner.

Omdat op 1 mei (de deadline) zich onvoldoende deelnemers hebben aangemeld heeft de reisorganisatie de optie op plaatsen bij het muziekspektakel Het Pauperparadijs moeten cancelen. Na overleg met HEVO heeft de reisorganisator aangeboden de reis bij minimaal 20 deelnemers toch door te laten gaan (maar dan zonder Het Pauperparadijs). Dit aantal moeten we op 15 juni bereikt hebben. Omdat de reisorganisator nu moet uitgaan van minder deelnemers blijft de prijs wel Є 599,00 p.p. (toeslag eenpersoonskamer Є 110,00 De rest van het programma is ongewijzigd met dien verstande dat op de vierde dag na het diner in Zwolle direct teruggereden wordt naar Rosmalen. Wilt u mee: aanmelden voor 15 juni. Meer informatie op de website (maar let op: zonder Pauperparadijs).

Organisatie: Brabant Expres

Prijsindicatie :  Є 599,- (toeslag 1-persoonskamer: € 110,- ) incl. ontbijt en diner en excursies/theater

Informatie en voor-aanmelding: Jan Jansen, 06-51313707 of j.th.jansen@home.nl

 

Meerdaagse reis naar de provincie Drenthe