Meerdaagse zomerreis naar Beieren

VOL!!

Wat gaan we doen?

 

We gaan naar de Oberpfälzer Jura, het in de Oberpfalz gelegen deel van de Fränkische Jura. Het landschap wordt gekenmerkt door hoog-plateaus met graslanden, weiden, velden en bossen, die worden onderbroken door kleine waterlopen of met bos bedekte bergen. Het hoogste punt van de Oberpfalz is de Poppberg.

We verblijven in 3-sterren Hotel-Gasthof zur Post in Velburg. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, receptie, lounge, bar, Stube, taverne en een gezellige biergarten. In een van de gemoedelijke restaurants vindt u ‘s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds een 3-gangen keuzemenu. Tijdens ons verblijf wordt eenmaal een muziekavond georganiseerd.

De eerste dag komen we al einde middag aan in Velburg.

De tweede dag brengen we eerst een bezoek aan Dietfurt in het Atlmühltal. Daarna gaan we verder naar Ingolstadt. De rivier de Donau loopt door de stad heen. Het belangrijkste symbool van de stad is de Liebfrauenkirche, een kloosterkerk. De stad heeft een mooie Altstadt met diverse monumentale gebouwen, zoals de kleurrijk geschilderde huizen in de charmante Ludwigstrasse en het Oude stadhuis uit de 16e eeuw. Er zijn verschillende musea waaronder het Duitse Museum voor medische geschiedenis. Een bijzondere attractie is de universiteit, gesticht in 1472 en de oudste universiteit in Beieren.

Dag drie staat Nürnberg op het programma. Nürnberg is zo goed bewaard gebleven of dusdanig goed herbouwd dat het voor een doorsnee bezoeker nauwelijks te zien is wat zich hier heeft afgespeeld. De vroegere woningen in de binnenstad lijken wel alsof ze voor prinsen gebouwd zijn. Om u een goede indruk van de stad te geven wordt u comfortabel rondgereden met een toeristentreintje waarbij u langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad komt. Daarna hebt u nog tijd om op eigen gelegenheid door de stad te dwalen.

Op de vierde dag gaan we naar de Befreiungshalle (bevrijdingshal) in Kehlheim. Dit monument staat op de 120 meter hoge Michelsberg boven de stad. Het monument staat ts aan de monding van het Altmühl/Main-Donau-Kanaal in de Donau. De bevrijdingshal werd gebouwd als herinnering aan de gewonnen veldslagen tegen Napoleon tijdens de bevrijdingsveldslagen van 1813 tot 1815. De opdrachtgever van dit monument was König Ludwig I von Bayern. Na dit bezoek maken we een boottocht door de Donaudurchbruch. Hier wringt de wereldberoemde rivier zich eerst door een kloof met veel bomen, rotsen en zelfs stranden. Dit deel van de Donau behoort tot de mooiste van de rivier.

Dag 5 alweer. We gaan naar de 2000 jaar oude stad Regensburg. Onder leiding van een gids bekijken we deze mooie stad aan de monding van de Naab en de Regen in de Donau. De stad is zeer rijk aan historische bouwwerken, waaronder vijfentwintig kerken, en heeft een middeleeuws centrum. Vermeldenswaardig zijn de oorspronkelijk Romaanse Dom Sint Peter met de 101 meter hoge torens en de fraaie gebrandschilderde ramen en het voormalige klooster Sankt Emmeran, dat door de familie Thurn und Taxis omgebouwd is tot paleis.

Dag zes bezoeken we de druipsteengrot even buiten onze vakantieplaats Velburg. Hier worden we vriendelijk ontvangen door Vincent , die oorspronkelijk uit Nederland komt. Op het gezellige terras genieten we van een lunch. Na de lunch bezoeken we onder zijn leiding de druipsteengrot.

Jammer, dag zeven gaan we weer naar huis. De reis sluiten we af met een driegangendiner.

Praktische informatie

Organisatie: EMA

Prijs: € 733,- (toeslag 1-persoonskamer: € 69,-) ontbijt, diner en genoemde excursies inbegrepen.

Informatie en voor-aanmelding: Diny Voets, 06-10843040 of dini.voets@ziggo.nl

Meerdaagse zomerreis naar Beieren