Ook in 2024 weer met HEVO op pad

alle dagtochten, reizen en uitgangspunten vindt u onder REIZEN

Ook dit jaar hebben we weer een divers aanbod aan reizen samengesteld. We onderscheiden dagtochten, bezoeken aan musicals, theater, musea en meerdaagse reizen. Het volledige reisaanbod komt in de folder 'Activiteiten' die verspreid wordt met het HEVO-Magazine van januari 2024. Daarnaast staat elke reis apart op de website onder REIZEN. Wekelijks wordt in de nieuwsbrief verwezen naar de aanstaande reizen.Op 11 januari 2024, 13.30 uur is er in De Ontmoeting een informatiebijeenkomst over het aanbod. In verband met de verwachte belangstelling moet u zich van tevoren aanmelden bij Jan Jansen, 06 51313707 of j.th.jansen@home.nl. We kunnen maximaal 80 gasten ontvangen.

Verantwoordelijkheden

HEVO is zelf geen reisorganisatie. De Reiscommissie stelt reisdoelen op die interessant (kunnen) zijn voor haar leden en op basis daarvan stellen verschillende reisorganisaties waarmee HEVO een relatie heeft, offertes op. Vaak wordt dit laatste op een interactieve manier uitgevoerd. Uiteindelijk maakt de HEVO een definitieve keuze en biedt die keuze aan haar leden aan. Maar de verantwoordelijkheid voor de inhoud en uitvoering van de reis, zowel de eendaagse als de meerdaagse (al dan niet in het buitenland), blijft bij de gekozen reisorganisatie. Wel begeleiden en ondersteunen leden van de reiscommissie de HEVO-reisgenoten tijdens de reis.

Onze dagtochten en reizen zijn vaak wat duurder dan aanbiedingen die u in de krant tegenkomt. Dit komt omdat bij de (een en meerdaagse reizen) vaak een lunch en/of diner wordt aangeboden. Ook de begeleiding vanuit de reiscommissie brengt soms onkosten met zich mee.

Hoe loopt de aanmelding en betaling?

Bij dagtochten, musicals, theater, musea etc. loopt de aanmelding en betaling via ons. Maar bij meerdaagse reizen gaat u een contract aan met de reisorganisatie die u een factuur stuurt. Betaling gaat dus buiten ons om. Wel peilen we van tevoren de interesse (vooraanmelding).

Na uw aanmelding vragen we u binnen 5 dagen de reiskosten over te maken op NL12RABO 0184 555531 t.n.v. reiscommissie HEVO. Vermeld bij betaling uw telefoonnummer en de bij het betrokken item genoemde onderwerp. Dus bij dagtocht Oostvaardersplassen vermeldt u "Oostvaardersplassen". Na aanmelding - ook dan uw gsm-nummer vermelden voor bereikbaarheid- krijgt u ook een mail met de betaalinformatie. Na ontvangst van de betaling mailen we u een bevestiging van uw deelname.

De reis gaat niet door of u kunt na aanmelding helaas niet mee. Wat dan?

Wanneer een reis (bijv. vanwege onvoldoende deelnemers) niet kan doorgaan krijgt u de volledige reissom teruggestort.

Gaat de reis wel door maar bent u na de bevestiging van uw deelname niet in de gelegenheid om deel te nemen, dan geldt voor de dagtochten het volgende: u meldt op tijd af, d.w.z. tot drie dagen voor vertrekdatum, dan wordt de reissom minus Є 10,- teruggestort. Bij afmelding in de drie dagen voor vertrekdatum van de dagtocht, vindt géén restitutie van de reissom plaats. De reisorganisatie heeft dan afspraken gemaakt met onder meer het restaurant en houdt HEVO aan de opgegeven deelnemers. Bijvoorbeeld: dagtocht op donderdag, afmelden tot maandag daaraan voorafgaand: de reissom wordt teruggestort minus € 10,00.

Hebt u zich ingeschreven voor een bezoek met busvervoer aan een musical, theater, museum dan kunnen wij helaas bij afmelding na de datum waarvoor u zich moest inschrijven, de reissom niet terugbetalen. De touroperator heeft dan immers al de tickets moeten inkopen. We kunnen wel met u kijken of er iemand is die de reis van u wil overnemen.

Voor meerdaagse (binnen- en buitenland) reizen raden we u dringend aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Begeleiding vanuit HEVO

Bij elke reis (eendaags of meerdaags) is tenminste een lid van de reiscommissie aanwezig. Zij of hij is de contactpersoon tussen ons gezelschap en de reisorganisatie/chauffeur/gids.

Beperkte mobiliteit

We willen dat iedereen mee kan met onze reizen. Maar we beseffen dat van sommigen van ons de mobiliteit beperkt is. In dit geval is het aan te bevelen om contact op te nemen met de HEVO-begeleider en met hem of haar te overleggen wat u dan het beste kan doen.

Participatiefonds

Het bestuur is zich ervan bewust dat reizen duur is geworden en voor minderdraagkrachtige HEVO-leden niet of nauwelijks is te betalen. Daarom is er het participatiefonds van HEVO in het leven geroepen om daarmee zoveel mogelijk HEVO-leden in de gelegenheid te stellen aan de reistochten deel te nemen. Voldoet u aan de voorwaarden dan geldt: bij dagtochten betaalt u 25% van de kosten zelf. Bij meerdaagse reizen die maximaal Є 1.000,- kosten kunt u uit het fonds een vergoeding krijgen van 50% van de reissom.

Museumjaarkaarten en VIP-Vriendenloterijpas

Bij sommige dagtochten geeft deze kaarten gratis toegang of korting. Wij vragen om bij aanmelding door te geven of u over zo'n kaart beschikt. Neem de kaart op de dag van uw bezoek dan wel mee. De HEVO-begeleider checkt in de bus de opgave van bezit van de museumjaarkaart of Vriendenloterijpas. Achteraf krijgt u het verschil met de normale entreeprijs teruggestort.

Het reisprogramma.

Elke reis heeft een aparte tegel op de website. Klik op de tegel en u leest meer over wat u gaat doen, wat het kost, bij wie u zich kunt aanmelden etc.

De werkwijze en uitgangspunten van de reiscommissie vindt u in aparte items onder REIZEN.

Het reisprogramma 2024 • Ook in 2024 weer met HEVO op pad • Informatie over reisprogramma 2023 • Het reisprogramma 2024