HEVO reisprogramma 2022

onder voorbehoud van Corona-regels

Inleiding:

 

De reiscommissie van onze seniorenvereniging heeft voor 2022 het reisprogramma samengesteld. Een programma dat u hopelijk aanspreekt, zodat wij opnieuw op een grote belangstelling mogen rekenen. Evenals in de afgelopen jaren bestaat de mogelijkheid om mee te gaan met dagtochten, naar musicals en met meerdaagse reizen.

De dagtochten en meerdaagse reizen zijn door de reiscommissie op basis van offertes van de reisorganisaties geselecteerd. Het programma en de voorwaarden van de reisorganisatie zijn van toepassing.

HEVO is dus géén reisorganisatie. Voor alle duidelijkheid heeft het HEVO-bestuur de algemene reisvoorwaarden vastgesteld, die op alle HEVO reizen van toepassing zijn. Deze reisvoorwaarden zijn vermeld op deze website. U dient hier kennis van te nemen!!

Bij de meerdaagse reizen brengt de reiscommissie separate kosten in rekening voor de voorbereiding, facilitering en ondersteuning door leden van de reiscommissie. Deze kosten worden door de penningmeester van de reiscommissie rechtstreeks bij de deelnemers aan de meerdaagse reis gefactureerd.

De prijzen van de dagtochten en meerdaagse reizen zijn inmiddels behoorlijk gestegen. Ongetwijfeld spelen hierbij de inflatie en effecten van Corona een rol. Hopelijk belemmert dit u niet om mee te gaan.

Over de inhoud van de reizen wordt u meer gedetailleerd geïnformeerd op deze website, in het HEVO - Magazine en via de nieuwsbrief.

Ten aanzien van de reisverzekering is door het HEVO-bestuur besloten dat voor de binnenlandse reizen wordt aangesloten bij een collectieve reisverzekering. Voor een buitenlandse reis wordt een eigen, door u zelf af te sluiten, reis – en annuleringsverzekering verplicht gesteld. Annulering is dus voor eigen risico. Dat geldt ook voor eventuele maatregelen vanwege Corona.

Aanmelden voor een reis

Bij de dagtochten en meerdaagse reizen ziet u in de reisfolder bij wie u zich kunt aanmelden. U meldt zich aan bij de contactpersoon van de betreffende reis en betaalt op onderstaand bankrekeningnummer. Vergeet niet te vermelden voor welke reis de betaling is en uw telefoonnummer (zijn er onduidelijkheden bij de betaling dan kunnen we u bereiken). U bent ingeschreven voor de dagtocht als de betaling bij de penningmeester van de reiscommissie binnen is. Meerdaagse reizen betaalt u rechtstreeks bij de reisorganisatie. Voor de kosten van HEVO ten behoeve van de ondersteuning van HEVO – leden gedurende de reis, fooien en onvoorziene kosten krijgt u van de penningmeester van de reiscommissie een separate rekening.

Contactpersonen:

Diny Voets: tel. 073-5030900 of 06–10843040  mailen kan ook naar dini.voets@ziggo.nl

Rieki Plappert: tel.073-5221728 of 06–55973861 mailen kan ook naar ha.plappert@home.nl

Theo van der Plas: 06-55141723 mailen kan ook naar dinos@wxs.nl

Jan Jansen: tel. 073-5214991 of 06-51313707 mailen kan ook naar  j.th.jansen@home.nl 

Jan van den Hoek: tel. 06-44248713 mailen kan ook naar jan.vandenhoek@home.nl

Betaling:

Het verschuldigde bedrag voor een dagtocht maakt u over naar rekeningnummer: NL 12 RABO 0184 5555 31 ten name van reiscommissie HEVO onder vermelding van: de dagtocht + uw telefoonnummer.

 1. Betaling van de dagtocht dient binnen 5 dagen na aanmelding voor de dagtocht te geschieden
 2.  Annulering: Restitutie minus € 10,00 (voor de facilitaire kosten van HEVO) geschiedt bij annulering van deelname aan een dagtocht als die afzegging gedaan wordt twee dagen vóór de dagtocht. De reisorganisatie heeft dan nog gelegenheid om het restaurant te informeren over het aantal reisgenoten.
 3. Vanaf de dag vóór vertrek vindt er géén restitutie meer plaats.
 4. In geval van annulering door HEVO dan wel de reisorganisatie is de deelnemer niets verschuldigd en zullen reeds betaalde bedragen worden gerestitueerd.

Eventuele vragen over uw betaling kunt u richten aan:

Huub van Santvoort, penningmeester reiscommissie:  073-5213767 of  06-14634342 mailadres: hsantvoort@home.nl

Programma 2022:

De voor onze seniorenvereniging HEVO georganiseerde reizen worden uitgevoerd door de reisorganisaties Brabant Expres, EMA, Zwaluw/Fassbender, OAD en Jacques de Kort/Jaratravel. De volgende reizen/dagtochten zijn georganiseerd:

Musical en concert :

 • The Sound of Music : zondag 13 februari 2022 busreis, lunch en entree  : € 109,00 p.p.  ( organisatie: Brabant Expres ).Meer informatie en aanmelding  ( aanmelding kan tot 29 december 2021 ): Rieki Plappert
 • Winterconcert André Rieu: zondag 18 december 2022 busreis naar het MECC in Maastricht, waar om 15.00 uur het spectaculaire kerstconcert van André Rieu aanvangt. Op de terugreis wordt een winters stampottenbuffet geserveerd, waarna we om circa 22.15 uur weer terug zijn in Rosmalen/Hintham. Kosten reis, diner en concert: € 149,50 p.p. (géén HEVO – leden: € 154,50 p.p. ). Minimaal 40 deelnemers en aanmelden vóór 1 juni 2022. Meer informatie en aanmelding: Rieki Plappert.

Meerdaagse reizen :

 • Voorjaarsreis Ostsee Duitsland: zondag 8 t/m vrijdag 13 mei 2022: 6-daagse bus naar de Noordoostelijke Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De Oostzeekust is rijk aan natuur, mooie stranden en knusse dorpjes. We bezoeken de eilanden Rügen en Poel, zowel als de Hanzesteden, Rostock en Wismar en de badplaats Warnemünde. Reiskosten: € 775,00 vanaf 36 deelnemers. Toeslag 1-persoonskamer: € 195,00. (Organisatie: Brabant Expres )
 • Meer informatie en aanmelding: Rieki Plappert
 • Cultuurreis Polen en Baltische Staten: woensdag 1 t/m zondag 12 juni 2022; 12- daagse bus - en bootreis naar Polen en de Baltische landen met begeleiding en lezingen van Marie-Thérèse ter Haar, directeur Rusland & Oost-Europa Academie. Naast de Oost-Duitse stad, Frankfurt aan de Oder, bezoeken we de historische plaatsen Poznan en Torun en het Mazurengebied in Polen. Uitgebreid worden we rondgeleid door de hoofdsteden, Vilnius, Riga en Talinn van de Baltische Staten, met voldoende ruimte voor vrije tijd. Vanuit Klaipeda In Litouwen varen we met de boot over de Oostzee terug naar Kiel. Reiskosten:  € 1.649,00 p.p. en 1-persoonskamertoeslag € 389,00. Minimaal 34 deelnemers. (Organisatie : Rusland & Oost-Europa Academie in samenwerking met OAD ) Meer informatie en aanmelding: Jan Jansen
 • Zomerreis: Oostenrijk Tarrenz , zondag 10 juli t/m zaterdag 16 juli: 7 – daagse reis naar het hart van Tirol met verblijf in het familiehotel Gurgltaler Hof in Tarrenz.  We bezoeken onder meer de Kaunertaler gletsjer, de olympische stad Garmisch-Partenkirchen en de wintersportplaatsen Sankt Anton en Sankt Christof. Naast schitterende passen gaan we ook naar de hoofdstad van Tirol: Innsbruck. De reis stond ook in 2021 op ons programma. Reiskosten: € 529,00 p.p. en 1-persoons- kamertoeslag: € 80,00 p.p. Minimaal 30 deelnemers.  (Organisatie: Jara Travel )

Meer informatie en aanmelding: Diny Voets

 • Reis najaar: Stedenreis Praag ; zondag 18 september t/m vrijdag 23 september : 6-daagse busreis naar Praag, e.o. Naast alle hoogtepunten van Praag, waaronder de Burcht, de St. Vituskathedraal, de Oude- en Nieuwe stad, de Joodse wijk en begraafplaats en de Synagoge, bezoeken we het kasteel Konopiste en op de terugweg de prachtige stad Karlovy Vary. Reiskosten:  € 659,00 p.p. en 1-persoonskamertoeslag € 169,00 p.p.  Minimaal 36 deelnemers. (organisatie : Brabant Expres ). Meer informatie en aanmelding: Jan Jansen
 • Kerstreis: van donderdag 22 december t/m dinsdag 27 december 2022 : 6-daagse busreis naar Sauerland. Vanuit het hotel Alpin in Schmallenberg bezoeken we het heuvelachtige natuurlandschap van Sauerland, waarin de steden en dorpjes getuigen van een traditioneel leven zowel als een rijk verleden. In het sfeervolle hotel, geheel in kerstambiance, met een schitterend panoramaterras, is alles inclusief. De reis stond ook in 2021 op ons programma. Reiskosten: circa € 659,00 p.p. ( prijspeil 2021 ) en € 1-persoonskamertoeslag : € 50,00 p.p.

(organisatie: EMA reizen ) Meer informatie en aanmelding : Diny Voets

Dagtochten:

De dagtochten vertrekken altijd vanaf het Gildeplein in Rosmalen en aansluitend vanaf de Pastoor van Thiellaan in Hintham. De vertrektijden staan aangegeven in de toelichting op de dagreizen in HEVO Magazine, de nieuwsbrief of de website van HEVO. Alle dagtochten worden afgesloten met een drie gangen diner.

 • dagtocht Lady’s Day in Boskoop: dinsdag 8 maart 2022 ( organisatie : Jack de Kort )

In Boskoop organiseert Vander Klooster Mode een geweldig leuke 'Ladies Day' , waar breien en mode centraal staan. De ontvangst is incl. koffie met gebak, modeshow, prima lunch, prijsvraag, bingo en een advocaatje slagroom. Na afloop wordt een diner verzorgd in restaurant de Remise in Drunen

Prijs leden: € 42,00 p.p. en niet-leden: € 47,00 p.p.

Informatie en aanmelden: Diny Voets

 • dagtocht Joods Antwerpen: 7 april 2022 ( organisatie : Zwaluw/Fassbender )

Na koffie met bonbons in Bavel en de lunch in Antwerpen maken we een circa 2 uur durende educatieve en culturele wandeling door de Joodse wijk in Antwerpen. Na een uurtje vrije tijd, wordt de synagoge bezocht met uitleg over het Jodendom en afgesloten met een diner in het Jiddisch restaurant Hoffy’s.

Prijs leden: € 89,95 p.p. en niet-leden : € 94,95 p.p.

Informatie en aanmelding: Jan Jansen

 

 • dagtocht Keukenhof: dinsdag 26 april 2022 ( organisatie : Jacques de Kort )

Na een kop koffie met gebak op de heenweg bezoekt u op eigen gelegenheid de bloemenpracht van Keukenhof. Het thema voor 2022 is : a world of colours. Naast de mooie tuinen zijn er ook binnen tentoonstellingen. Op de terugweg rijden we door de bollenstreek en sluiten de dag af met een diner.

Prijs leden (inclusief entree Keukenhof ) : € 66,00 p.p. en niet-leden : € 71,00 p.p.

Informatie en aanmelding: Theo van der Plas

 • dagtocht Hoorn-Medemblik en Enkhuizen: woensdag 18 mei 2022 ( organisatie : EMA )

De dagtocht “de spannendste tijdreis” heeft een treinrit van Hoorn naar Medenblik op het programma, een boottocht over het Flevomeer van Medemblik naar Enkhuizen met een West Friese koffietafel aan boort en een bezoek aan Enkhuizen. De dag wordt afgesloten met een 3-gangen diner.

Prijs leden: € 86,50 p.p. en niet-leden : € 91,50 p.p.

Informatie en aanmelding: Dini Voets

 • dagtocht Neeltje Jans/Deltawerken en Middelburg: dinsdag 21 juni 2022  (organisatie : Zwaluw/Fassbender )

De dagtocht gaat naar Zeeland. Na koffie en Zeeuwse Bolus en de boeiende film over de Stormvloekering vindt een exclusieve rondleiding plaats door het binnenste van de Stormvloedkering. Het bezoek aan de Deltawerken wordt afgesloten met een lunch in het Deltapark. In de middag bezoek aan de oorspronkelijke abdij in Middelburg, nu in gebruik als zetel van de Staten van Zeeland. Na de rondleiding is er vrije tijd in Middelburg om af te sluiten met een diner in Terheijden.

Prijs leden: € 99,50 p.p. en niet-leden: € 104,50 p.p.

Informatie en aanmelding: Jan van den Hoek

 • dagtocht Vreeswijk - Sluizentocht: dinsdag 26 juli 2022 ( organisatie : Zwaluw/Fassbender )

De dagtocht gaat door het land van Maas en Waal om na de lunch in te schepen in Vianen voor een 5 sluizen vaartocht. We varen over de Lek ( Beatrixsluizen ), het Amsterdam-Rijnkanaal ( Zuidersluis bij Jutphaas ), Oud Vreeswijk en de Koninginnensluis, terug naar Vianen. Afsluiting met een diner.

Prijs leden: € 74,50 p.p. en niet-leden: € 79,50 p.p.

Informatie en aanmelding: Theo van der Plas

 • dagtocht museum Corpus en rondvaart Kagerplassen: donderdag 18 augustus 2022                ( organisatie : Zwaluw/Fassbender )

Ontdekkingstocht door de mens in museum Corpus in Leiden in de ochtend, waarna we rijden door ’t Groene Hart naar Buitenkaag, waar bij Brasserie Matts de koffietafel klaar staat. Aan de overkant staat de boor klaar voor  een 2 ½ durende rondvaart over de Kagerplassen. Afsluiting met een diner in Haarzuilen.

Prijs leden: € 97,75 p.p. en niet-leden : € 102,75 p.p.

Informatie en aanmelding: Jan van den Hoek

 • dagtocht Zaanse Schans: dinsdag 6 september 2022 ( organisatie : Zwaluw/Fassbender )

Dagtocht in het teken van de Zaanstree. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. De tientallen molens zorgden voor de voedingsmiddelenindustrie. In Nieuwer ter Aa staat de koffie met gebak klaar, waarna we doorrijden naar de Schans. Voordat we, begeleid door gidsen, de Zaanse Schans bezoeken, staat de lunch klaar in restaurant de Kaai. In de namiddag heeft u nog vrije tijd op de Schans. We sluiten af met een diner in Nieuwer ter Aa.

Prijs leden: € 73,50 p.p. en niet-leden: € 78,50 p.p.

Informatie en aanmelding: Rieki Plappert

 • dagtocht naar Oranjestad Diest in België: vrijdag 14 oktober 2022 ( organisatie : EMA )

Dagtocht via Schelpenheuvel, waar we lunchen naar Vlaams-Brabant. In Diest heeft u voldoende tijd om de prachtige monumenten te bekijken, waaronder de Sint Sulpitiuskerk, het Begijnhof en het Hof van Nassau, de voormalige residentie van de Prins van Oranje Nassau. Via Beringen en Leopoldsburg rijden we naar ons dineradres.

Prijs leden: € 65,00 p.p. en niet-leden : € 69,00 p.p.

Informatie en aanmelding: Theo van der Plas

Toelichting op bovenstaande reizen en dagtochten kunt u vinden op de website van HEVO http://www.hevorosmalen.nl en ruimschoots voor de vertrekdata in HEVO Magazine en de HEVO- nieuwsbrief.

Een fijn reisseizoen!!

De reiscommissie.

Verder moet de museum-plus bus nog worden ingepland.

HEVO reisprogramma 2022