SeniorWeb start weer op vanaf 15 juni

Een groot aanbod van cursussen vanaf september

We starten onze bijdrage met een felicitatie.

Heerlijk is het om u te melden dat we sinds 15 juni onze activiteiten weer hebben kunnen oppakken.  Hoe zat het ook al weer. Wat doet SeniorWeb Rosmalen voor senioren van Rosmalen en omgeving? In vogelvlucht hebben we hieronder alles weer even voor u op een rijtje gezet.

Onze leslocatie bij Annenborch is weer open. We kunnen elkaar weer ontmoeten bij inloop, verzorging van presentaties, individueel leren in onze leslocatie of bij u thuis en natuurlijk verzorgen we bij voldoende belangstelling weer cursussen uit ons aanbod.

We houden daarbij nog steeds rekening met het coronavirus. We volgen de regels van de overheid dus dat betekent dat we vooralsnog voorzichtig moeten zijn en waar wenselijk en nodig gebruik moeten maken van beschermingsmiddelen. Het risico is gelukkig beperkt want zowel u als onze vrijwilligers hebben de tweede vaccinatieprik inmiddels ontvangen. Is dat niet zo dan vragen wij u nog erg terughoudend te zijn.

De geplande webinars hebben we omgezet naar presentaties bij HEVO en zo mogelijk bij Annenborch. We berekenen daarbij minimale vergoedingen van €5,00 maar u krijgt daar een kopje thee of koffie bij geserveerd.

Volg de nieuwsbrieven en aankondigingen in de huis aan-huisbladen en op onze website.

 

 

 

Ons Cursusaanbod:

Alle cursussen starten steeds de eerste week van een maand te beginnen in september. Het inschrijfformulier vindt u op onze website (www.seniorwebrosmalen.nl), u kunt ook bellen met onze cursusplanner Annette Gladdines 06-20356366.

Windows:

Starten met Windows 10: voor cursisten met weinig ervaring met de PC of Laptop.

Windows 10 verdieping: voor cursisten die al enige tijd werken met Windows 10 maar meer willen weten.

 

Digitale fotografie

Basiscursus digitale fotografie – fotograferen-foto’s bewerken

Cursus Digitale fotoboeken maken

Microsoft Office

Word, Excel en/of PowerPoint

Tablets en Smartphones Android

Omgaan met de Android tablet/smartphone

Omgaan met de Android tablet/smartphone verdieping

 

Tablets en Smartphones Apple

Omgaan met de iPad/iPhone

Omgaan met de iPad/iPhone verdieping

Presentaties:

Steeds meer bieden we presentaties aan op actuele gebieden van de digitale wereld. De presentaties vinden plaats bij HEVO en in onze leslocatie Annenborch. Kosten voor deelneming: €5,00 incl. koffie/thee

Leren aan huis:
Heeft u bijvoorbeeld een vaste PC of vindt u het om een andere reden prettig dat wij u aan huis helpen dan kunt u daarvoor contact opnemen met Gerard Burggraaf 06-20372776. Kosten 7,50 per uur + een kleine vergoeding voor te maken reiskosten.

Inloop:

Elke dinsdag en vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.30u tot 11.30u kunt u met al uw vragen over uw digitale apparatuur terecht in ons cursuslokaal in zorgcentrum Annenborch. Kosten 2,50 euro per uur.

Voorlopig werken we nog met een tijdslot van steeds 1 uur dat u tevoren afspreekt met onze coördinator inloop Gerard Burggraaf 06-20372776.

 

 

Cursussen in samenwerking met de bibliotheek:

 

Basisvaardigheden computergebruik en het internet op. U leert in uw eigen tempo om te gaan met een computer en o.a. websites te bekijken, invullen van een online formulier, e-mailen en downloaden. Deelname is gratis.

De overheid gaat digitaal. U ook? U leert in 4 dagdelen, als u er nog geen heeft een DigiD aan te maken gebruik te maken van websites van o.a. de Belastingdienst en de digitale diensten van je gemeente. De cursussen zijn in StadsBIEB Centrum (Huis 73), StadsBIEB Rosmalen (Huis73, Perron-3), en leslocatie SeniorWeb Rosmalen.

Inloop

Elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek vestiging, Hinthamerstraat te ’s Hertogenbosch.

Informatie via www.huis73.nl, marleenklapwijk@huis73.nl  of telefonisch Marleen Klapwijk 073- 6802900.

 

Tot slot.

Het team vrijwilligers van SeniorWeb Rosmalen kan niet wachten u te helpen bij al uw computervragen en we zien uit naar het moment waarop we u weer kunnen ontmoeten in onze leslocatie. Houd u op de hoogte van de actuele situatie door te kijken op: www.seniorwebrosmalen.nl

SeniorWeb start weer op vanaf 15 juni