Oproep Corona-monologen

deel jouw verhaal over deze bijzondere Covid-19 tijd

Het jaar 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de Coronapandemie. De inwoners van Nederland en met name Brabant hebben heel veel bijzondere ervaringen doorstaan en aangrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Schrijver/regisseur Cokky van Dongen gaat in ’s-Hertogenbosch/Rosmalen e.o. op zoek naar bijzondere COVID-19 verhalen. Hiervan schrijft zij monologen die in het voorjaar van 2021 in PERRON-3 in Rosmalen gespeeld zullen worden als De Corona Monologen.

Zij is op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen.

 Als je vragen hebt of jouw verhaal wilt vertellen neem dan contact op met

Vanessa Beekers (Perron-3)

 T: 073-850 7550  • M: 06-53 12 82 25

Op https://www.perron-3.nl/nieuws/oproep-corona-monologen/?fbclid=IwAR0zxQbpd2KLEeHjSjKnaCWj8lQ-Q9Eo7OjFNSplpHXH09RCAxAkq5IA290

lees je er meer over.

P E R S B E R I C H T                                                      

23 november 2020                                                                           

 

Cokky van Dongen brengt authentieke verhalen naar het theater

De Corona Monologen: een tijdsbeeld in COVID-19 verhalen

Het jaar 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de CoronapandemieSchrijver/regisseur Cokky van Dongen gaat in ’s-Hertogenbosch/Rosmalen e.o. op zoek naar bijzondere COVID-19 verhalen. Hiervan schrijft zij monologen die in het voorjaar van 2021 in PERRON-3 in Rosmalen gespeeld zullen worden als De Corona Monologen.

De Coronapandemie is een tijd waaraan we altijd terug zullen denken als de tijd van ‘thuisblijven, handen wassen, afstand houden en mondkapje op’. Maar ook als de tijd van ‘persconferenties, solidariteit, protesten, recessie, eenzaamheidsvirus en hartverwarmende acties’. We zijn met z’n allen onderdeel geworden van deze bijzondere geschiedenis.

De Corona Monologen wil mensen in hun kracht zetten en zo bijdragen aan de gezamenlijkheid die we juist nu hard nodig hebben. Door deze voorstelling worden intense verhalen en verbondenheid invoelbaar en tastbaar voor een groter publiek en reflecteren we met hen op deze bijzondere tijd.

De monologen worden geschreven naar aanleiding van verhalen van bijvoorbeeld een dochter die plotseling haar moeder verloor zonder afscheid te kunnen nemen. Of van het meisje met autisme dat blij was met de rust die overal heerste. De horecaondernemer die zijn inkomsten zag verdwijnen. Maar ook de jongere die eindeloos en met een vriendelijke glimlach winkelwagentjes stond te desinfecteren of een ander die maandenlang sociaal contact heeft moeten ontberen en daardoor in protest komt tegen de maatregelen.

Theatermaker Cokky van Dongen gaat met hen in gesprek en vooral ook op zoek naar de mens achter deze verhalen, naar wat er nog meer is (en geweest is) in hun leven. Deze verhalen worden door acteurs, soms door de vertellers of directe naasten gespeeld.

De voorstelling past bij de maatschappelijke betrokkenheid van PERRON-3 en wordt gemaakt in co-productie met Solotwo theatermakers.

Oproep: deel jouw verhaal

Cokky van Dongen is op zoek naar zeer diverse verhalen rondom de pandemie onder inwoners van ’s-Hertogenbosch (en de bijbehorende stadsdelen zoals Hintham, Engelen en Vinkel). Wil jij jouw bijzondere COVID-19 ervaring delen of ken je iemand met een mooi of juist aangrijpend verhaal? Neem dan contact op met Cokky van Dongen: info@solotwo.nl.

Oproep Corona-monologen