HEVO kersttoernooi biljarten in de Hazelaar 2019

Een verslag van een succesvol toernooi en en de foto’s.

 

Ondanks het feit dat het vrijdag de dertiende december was zochten 60 biljarters hun geluk in de onderlinge strijd op het biljartlaken.  Slechts één dappere vrouw durfde de strijd aan met de mannen dus was er een bijzonder welkom voor Wil Verbiesen van The Annagirls.

In zes poules met 10 deelnemers werden 4 wedstrijden gespeeld waarbij de wedstrijdleiding in deskundige handen was van Frank van Rooij van De Hazelaar, bijgestaan door Theo Hendriks en Jo Heesakkers. Frank heeft zijn poule-indeling 3 keer moeten veranderen door afmeldingen op het laatste moment…….. !!

Er waren debutanten op dit toernooi en wel de spelers van “Over de Rooie” die sinds september biljarten op de vrijdagochtend. Zij gingen voortvarend en overrompelend van start; gevestigde namen werden van het biljart geveegd en met vier man sterk drongen zij door tot de kwartfinale. Albert Tukker en Richard van Smaalen bereikten zelfs de halve finale.

Maar in deze wedstrijden tegen respectievelijk Gerard van den Eng van “Altijd Raak” en Peter Vos van “De Meeuwen” moesten zij het onderspit delven. Ook in de biljartsport komt ware klasse altijd boven drijven en wint ervaring en spelinzicht.

De finale tussen Peter en Gerard was enerverend en in 8 beurten was de stand gelijk 6 – 6. Toen kwam het dieseltje van Gerard pas goed op stoom en in een ijzersterke eindsprint werd hij winnaar van de HEVO trofee.

Voorzitter, Carel van den Heuvel, kwam de prijs uitreiken en pleitte, in navolging van het regeringsbeleid, voor een groter vrouwenquotum. Dus dames, neem de handschoen op en laat u dit jaar, op VRIJDAG 11 DECEMBER 2020, zien en horen in De Hazelaar.

In de poulefase scoorde 70% van “Over de Rooie” boven hun persoonlijk gemiddelde terwijl bij de overige deelnemers dat percentage slechts 46% bedroeg.

Daarom de uitdaging voor iedere speler die nu nog minder dan 10 punten scoort in 15 beurten om zijn gemiddelde in 2020 op te trekken naar de limiet van 10 caramboles.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid, het meeleven en het blijven tijdens de finale en de mooie onverwachte ontmoetingen zoals  die van Theo van der Plas en Tonnie Valk, die samen op de lagere school hebben gezeten en elkaar na drieënzestig jaar opnieuw ontmoetten in De Hazelaar.

In het album staan foto’s die door Ina Ploem zijn gemaakt.

 

Lees verder
HEVO kersttoernooi biljarten in de Hazelaar 2019