De zondagfilm van november: The King’s speech

Zondag 24 november 11.00 uur in Perron-3

Film Plus

Op zondag 24 november organiseert HEVO in samenwerking met Perron 3 een zondagfilm, waarbij u in de pauze iets lekkers gepresenteerd krijgt.

De film van november is The King’s Speech ( 2010)

Aanvang 11.00 uurDrama / Historisch

geregisseerd door Tom Hooper
met Colin Firth, Geoffrey Rush en Helena Bonham Carter

Nadat zijn broer, Eduard VIII, aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

Ontroerend drama over een begaafd koningskind dat ineenkrimpt in bijzijn van zijn dominante vader of gladde broer. Hooper toont de menselijke, alledaagse kant van het koningschap en laat liever knarsende liften en sobere trappenhuizen zien, dan weelderige paleiszalen.

Tijdens de 83ste Oscaruitreiking won de film vier Oscars, voor beste film, beste regisseur, beste mannelijke hoofdrol en beste origineel scenario.

Kaarten: op vertoon van uw HEVO-pasje aan de balie van PERRON-3 € 9,00. Online bestelde kaarten en kaarten voor niet-HEVO leden kosten € 10,00.

De zondagfilm van november: The King’s speech