Nieuwe reis naar Israël

Geef het snel door als u belangstelling heeft voor deze reis in april 2020

10-daagse rondreis door Israël van 17 t/m 26 april 2020

 

Na fascinerende reizen naar Rusland in afgelopen maanden, heeft de reiscommissie van HEVO, op verzoek van een aantal leden, besloten in het voorjaar van 2020 naar Israël te gaan. De reisorganisatie DrieTour heeft inmiddels een prachtige reis voor ons in voorbereiding met accenten op de natuur (woestijnen, Golanhoogte en Dode Zee) de cultuur (Jeruzalem), het Palestijnse vraagstuk (Westbank/Jericho) en religie (bijbel en Jodendom).

 

Het voorlopige programma vindt u hieronder.

Naast de lokale (Nederlands sprekende) gids, wordt de reis begeleid door Jan Jansen, reiscommissie HEVO (organisatie) en Jan Renders, emeritus-diaken (inhoudelijk).

 

We gaan van 17 t/m 26 april.

Naast hotels verblijven we de eerste 2 dagen in een fraaie Kibboets in de Negev woestijn. Het minimumaantal deelnemers is 15 en maximum 35.

 

Inmiddels hebben zich een aantal geïnteresseerden gemeld. De indicatie van de reissom is (uitgaande van 30-35 deelnemers): € 1.969,00 p.p. (hotelprijzen en vlucht vanuit Brussel v.v. worden in oktober vastgesteld). De hotels in Israël laten een beperkt aantal 1-persoonskamers toe met een hoge meerprijs: indicatie 1-persoonskamertoeslag: € 430,00 p.p. Gaat u derhalve zoveel mogelijk met een reisgenoot/reisgenote op een 2-persoonskamer!! In de prijs is inbegrepen: vluchten vanuit Brussel v.v., accommodaties met ontbijt en diner, bus en gids, met gebruik van audiosysteem op alle dagen, alle lunches (behalve op de reisdagen) alle genoemde entrees en de fooien.

 

In de maand oktober willen we de belangstelling inventariseren. U kunt daarvoor een mail sturen naar Jan Jansen : j.th.jansen@home.nl met uw gegevens ( 06-nummer en mailadres ) alsmede uw belangstelling, gebruik van een 1- of 2-persoonskamer en overige opmerkingen/suggesties.

 

Vanaf vrijdag 15 november 2019 kunt u zich online inschrijven bij DrieTour via de website van DrieTour. Deelname vindt plaats in volgorde van aanmelding, met voorrang voor HEVO – leden.

 

Ter voorbereiding op deze prachtige reis worden door de reiscommissie samen met de commissie zingeving van HEVO twee lezingen georganiseerd gericht op de bijbel en de levensgeschiedenis van Jezus van Nazareth, zowel als het Jodendom en het Palestijns-Israëlisch vraagstuk.

Informatie hierover, zowel als de aanmeldingsprocedure krijgt u later. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Jan Jansen.

 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA 2020

 

 

Reis : Dhr. J. Jansen - Rosmalen

Bestemming : Israël 0102L

Reisduur : 10 daagse rondreis

Reisdata : 17 april – 26 april 2020

 

 

OVERNACHTINGEN

Mashabei Sade 2 nachten

Jeruzalem 3 nachten

Betlehem 1 nacht

Tiberias 2 nachten

Nes Ammim 1 nacht

 

 

DAGPROGRAMMA

 

 

DAG 1 vr 17/04: Heenreis

Vlucht van Brussel naar Tel Aviv (rechtstreeks met El Al). Daarna transfer naar de Negev, naar Mashabei of Yerucham.

 

DAG 2 za 18/04: Negev

Deze dag brengt u door in de Negev. Eerst bezoekt u de kibboets Sde Boqeer, waar David Ben Gurion vroeger woonde. Daarna maakt u een mooie wandeling bij Ein Avdat en bezoekt u de opgravingen van Avdat. Daarna terug naar uw accommodatie.

 

DAG 3, zo 19/04: Negev-Dode Zee-Jeruzalem

Vandaag reist u door naar Jeruzalem. Eerst gaat u met de bus naar Massada, een citadel hoog op de rots bij de Dode Zee waar u met de kabelbaan naar boven gaat. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. U bezoekt de site uitgebreid en hoort er het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73. Daarna met de kabelbaan weer naar beneden. Lunch in een restaurant aan de Dode Zee. Natuurlijk zal er gelegenheid zijn om te drijven op deze 'zee', een unieke ervaring. Vervolgens gaat u naar Engedi, waar u een korte wandeling maakt door deze prachtige omgeving. In dit gebied verborg David zich voor koning Saul. Aan het einde van de dag komt u aan in Jeruzalem.

 

DAG 4 ma 20/04: Oude Stad

U start (indien mogelijk) op de Tempelplein (waar zich de El Aqsa Moskee en de Rotskoepel bevinden) en bezoekt vervolgens de Klaagmuur, waar op maandagochtend een Bar Mitswa-viering plaatsvindt; jongens van 13 mogen voor het eerst officieel uit de Thora voorlezen en dit wordt uitgebreid gevierd. Vervolgens maakt u een wandeling door de Joodse wijk met de Cardo en in de middag brengt u een bezoek aan City of David.

 

DAG 5 di 21/04: Oude Stad

U begint deze dag op de Olijfberg. Vervolgens wandelt u naar beneden en komt langs Getsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort komt u de Oude Stad binnen en ziet er Betesda en de kerk van Sint Anna. Daarna volgt u een stukje van de Via Dolorosa, tot aan de Heilig Grafkerk. Tot slot loopt u via de Damascuspoort naar de Graftuin. Een echte loopdag.

 

DAG 6 wo 22/04: Jeruzalem-Betlehem.

In de ochtend bezoek aan Yad Vashem, het gedachteniscentrum van de Holocaust, zeer indrukwekkend. Daarna naar Betlehem voor een bezoek aan de Geboortekerk, de Melkgrot en de Herdersvelden. Ook zal er nog wat tijd om te winkelen zijn. Overnachting in Betlehem.

 

DAG 7 do 23/04: Betlehem-Tiberias

Vertrek uit Betlehem. Eerst een bezoek aan Jericho, waar u met de kabelbaan omhoog kunt naar de Berg der Verzoeking. Tevens bezichtiging van Tel Jericho. Daarna rijdt u naar de Doopplaats aan de Jordaan, Qasr el Yahud. Vervolgens via Shilo (of warmwaterbronnen van Gan Hashelosha) naar Tiberias, waar u overnacht.

 

DAG 8, vr 24/04: In de buurt van het meer

In de ochtend maakt u een boottocht op het Meer van Galilea waar vele Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld. Het varen op dit mooie tussen heuvels en een vlakte gelegen meer zal u de stilte doen ervaren. Daarna gaat u naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Vanaf deze berg heeft u een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelt u naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk 'het dorp van compassie en troost' betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. In de middag brengt u verder nog een bezoek aan de Aankondigingskerk in Nazaret. Overnachting in Tiberias.

 

DAG 9, za 25/04: Tiberias-Nes Ammim

Bezoek aan de Golanhoogte, met wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan: Banjas (of Tel Dan). Daarna door naar Nes Ammim: rondleiding en lecture over problematiek rondom de Joden, Christenen en Moslims. Overnachting in Nes Ammim.

 

DAG 10, zo 26/04: Terugreis

's Morgens vertrek voor rit langs de kust naar de luchthaven, waar u aan het einde van de ochtend moet inchecken voor de terugvlucht naar Brussel.

 

 

Vluchtschema (onder voorbehoud):

Fri 17APR20 LY334 BRU 1105 TLV 1630

Sun 26APR20 LY333 TLV 1430 BRU 1825

Nieuwe reis naar Israël