Lezing over Rembrandt van Rijn door Carla van Bree

Zondag 29 september 14.00 uur in De Ontmoeting. Toegang gratis.

Lezing: Rembrandt van Rijn door Carla van Bree

2019 is het Rembrandtjaar, je kunt er niet omheen. Het 350ste sterfjaar van de meester van licht en donker wordt groots herdacht.

Op dit moment is er een tentoon stelling in de RAI die nog loopt tot 1 september waar reproducties van alle 350 werken van Rembrandt worden tentoongesteld. Verder wordt momenteel de nachtwacht grondig gerestaureerd.

Al met al een goede reden om met deze lezing stil te staan bij het leven en de werken van Rembrandt.

Deze lezing zal worden gegeven door Carla van Bree. Zij studeerde aan de kunstacademie van Tilburg en aan de universiteit van Utrecht. Ze geeft lezingen en cursussen over een breed aanbod aan kunsthistorische onderwerpen aan verenigingen en volksuniversiteiten.

In deze lezing bespreekt zij het veelzijdige oeuvre van Rembrandt: zijn schilderijen, tekeningen en grafiek, de portretten, zelfportretten en historische voorstellingen. De intieme portretten van Saskia en Hendrickje naast het Bijbelse drama van het offer van Isaac. De prestigieuze groepsportretten van het Amsterdamse chirurgijnsgilde, de kloveniers en de staalmeesters van het lakengilde, maar ook het debacle van decoratie van het Amsterdamse stadhuis. Van ‘De doop van de kamerling’ tot ‘Het Joodse bruidje’, van de Leidse fijnschilderkunst tot de tovenaar die met klodders verf een hele wereld suggereerde.

Hoe, wat en waar

  • Datum: zondag 29 september 2019
  • Aanvang om 14:00, de Ontmoeting is open vanaf 13.30 uur
  • Waar: de Ontmoeting aan de Tulpstraat in Rosmalen
  • Kosten: Gratis

Commissie COE

Ben Zalmstra 06 15501281

Bert Meulendijks 06 11283673

Lezing over Rembrandt van Rijn door Carla van Bree