Nieuwe cursus: Samen denken over levensvragen

start Socratische gesprekken 17 sept 10.00 uur en 13.30 in De Ontmoeting.

Socratische gesprekken: samen denken over levensvragen

Op dinsdagochtend 17 september om 10.00 uur en op dinsdagmiddag om 13.30 uur start de cursus Samen denken over levensvragen. Dat gebeurt in de vorm van socratische gesprekken, onder leiding van Marja Havermans.

In deze cursus leer je vooral hoe je een goed gesprek kunt voeren. Hoe je elkaar goede vragen stelt. Wat voor soort vragen je kunt stellen. Hoe je goed naar een ander luistert, zonder te oordelen. Hoe je goed onder woorden brengt wat je zelf wil zeggen. Je leert ook goede argumenten geven voor wat je beweert. En tot slot te zoeken naar waar die argumenten vandaan komen, wat voor waarden er achter schuilen.

Elke bijeenkomst voeren we samen een gesprek met als uitgangspunt een vraag. Bijvoorbeeld: Hoe maak je de goede keuze? Wanneer mag je iets verzwijgen? Wat is vriendschap? De vraag komt uit de groep zelf en is elke keer weer nieuw. De vraag wordt concreet gemaakt en uitgediept. Ieder mag er zijn zegje over doen en het gaat niet om wie er gelijk heeft. Het is een onderzoekend gesprek, het antwoord op de vraag is minder belangrijk dan het gesprek zelf.

Deelname en kosten

  • De gesprekken zijn op dinsdagochtend om 10.00 uur en dinsdagmiddag om 13.30 uur
  • Data: 17 sept. - 1 okt. – 22 okt. – 12 nov. – 26 nov. – 10 dec.
  • Locatie: bestuurskamer De Ontmoeting
  • Kosten: 45 euro in totaal
  • Bij minimaal zeven deelnemers gaat de cursus door
  • Maximaal tien deelnemers

Meer informatie? Kijk op www.filosofischegesprekken.nl, stuur een mailtje naar marjahavermans@gmail.com of bel 06 4925 5638

Nieuwe cursus: Samen denken over levensvragen