Verkeersdag voor fietsers en automobilisten

Op dinsdag 16 juli kunt u als fietser of als automobilist deelnemen aan deze verkeersdag.

 

VERKEERSDAG bij HEVO voor automobilisten en fietsers !
Met een vertrouwd gevoel als senior de weg op !

 

Op dinsdag 16 juli organiseert HEVO een verkeerseducatie-project zowel voor automobilisten als voor fietsers. U kunt uw voorkeur uitspreken voor deelname in de ochtend of in de middag.
Oudere verkeersdeelnemers zijn soms kwetsbaar. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn er verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het vooral veel drukker geworden op de weg.

Een deskundige van Veilig Verkeer Nederland gaat u informeren over de veranderde verkeers- en gedragsregels: dit verplichte programma-deel is zowel voor fietsers als automobilisten. Ook krijgt u van een medewerker(ster) van Novadic-Kentron informatie over het gebruik van medicijnen, alcohol en drugs in het verkeer en met name wat dat doet bij senioren. Wij noemen dit het Theorie-deel.

Als deelnemer hebt u vervolgens een keuze: of u neemt deel aan het “auto-programma” of aan het “fietsprogramma” .

Bij het “auto-programma” gaat u in uw eigen auto met een rijinstructeur 45 minuten rijden, waarna u na afloop overlegt met de rijinstructeur over –eventuele- verbeterpunten in uw rijgedrag.

Bij het “fiets-programma” waarbij het gebruik van e-bikes bijzondere aandacht krijgt gaat u met uw eigen fiets –onder begeleiding- een rondje rijden door Rosmalen met bijzondere aandacht voor “moeilijke” verkeerssituaties. Ook legt u een parcours af op een e-bike om de voor- en nadelen van verschillende soorten elektrische fietsen te ervaren. Hiervoor is Fietsplus Verhallen met e-bikes aanwezig.

De kosten van deelname:
Theorie-deel + auto-programma: deelnemersbijdrage € 10,--
Theorie-deel + fiets-programma: deelnemersbijdrage € 7,50

Een inschrijfformulier treft u aan bij HEVO-Actueel van mei. U kunt zich ook inschrijven via het inschrijfformulier op deze website: www.hevorosmalen.nl/verkeersdag2019

De bijdrage maakt u over op de bankrekening van HEVO-evenementen NL27RABO 0314525076
Deze verkeersdag vindt plaats in en vanuit het Seniorencentrum “De Ontmoeting” , Tulpstraat 2-4, 5241 XV Rosmalen.

Meer informatie bij: Jos van Raak, e-mail: jos.vanraak@live.nl
tel. 073- 5214869 of 06-42282770

Lees verder
Verkeersdag voor fietsers en automobilisten