5 - daagse reis naar Londen

De reisorganisatie Brabant Expres organiseert voor onze seniorenvereniging van 16 tot en met 20 september 2019 een 5-daagse stedenreis naar Londen.

Na vroeg te zijn vertrokken uit Rosmalen en Hintham gaat de bus naar Calais voor de overtocht naar Folkstone per Eurotunnel. Aangekomen in Engeland gaan we naar het 3 sterrenhotel Best Western London Queens Crystal Palace. Dit historische, Victoriaanse, gebouw ligt op 13 kilometer afstand van het centrum van Londen.

In de komende dagen worden de highlights van Londen bezocht, zoals : Buckingham Pace met de Changing of the Guars, Kensington Palace, het “huis” van Princes Diana en het winkelcentrum Harrod’s. Ook een bezoek aan de Sint Paul’s Cathedral staat op het programma, zowel als een vaartocht over de Thames, van waaruit u vele bezienswaardigheden vanaf het water kunt bewonderen.
De tweede dag van het verblijf in Londen staat in het teken van Windsor Castle, het oudste bewoonde kasteel ter wereld. Na dit imponerende bezoek gaan we in de omgeving van Windsor aan tafel voor een heerlijk, traditioneel Afternoon High Tea.

De reissom voor deze stedenreis bedraagt : € 479,00 per persoon ( bij een minimale deelname van 36 deelnemers ) en € 119,00 toeslag voor een 1-persoonskamer. Nadere informatie hierover zie de website.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Rieki Plappert : tel. 073-5221728 of 06-55973861 mailadres : ha.plappert@home.nl

 

Programma 5-daagse stedenreis naar Londen

 

DAG 1 – Maandag 16 september 2019: Heenreis & overtocht per Eurotunnel (trein)

We vertrekken vanochtend vroeg vanaf uw privé opstapplaats(en) naar Calais voor de overtocht naar Folkestone per Eurotunnel (trein, ca. 35 minuten).

Aangekomen in Engeland zetten we onze horloges een uur terug en gaan we direct naar het Best Western London Queens Crystal Palace Hotel. Hier checken we in voor 4 nachten en genieten we van een goed diner in het restaurant van ons hotel. De avond is ter vrije besteding.

 

DAG 2 – 17 september 2019: Buckingham Palace/ Changing of the Guards, Kensington Palace & Harrod’s

Na het ontbijt vertrekken we voor wederom een bijzonder dagje Londen. We rijden naar Buckingham Palace waar we getuige zijn van de dagelijkse ‘Changing of the Guards’. Deze eeuwenoude ceremonie is een perfect voorbeeld van de tradities die nog steeds leven aan het Britse hof en duurt ca. 45 minuten.

Aansluitend gaan we naar Kensington Palace. Dit prachtige 17e-eeuwse paleis gelegen in West-Londen staat bekend als de geboorteplaats van Koningin Victoria en was het huis van Princes Diana, één van de meest gerespecteerde royals van de moderne tijd.

Na het bezoek aan Kensington Palace heeft u de keuze; Of een wandeling door Hyde Park naar Harrod’s of uw chauffeur/reisleider neemt u mee. In dit grote, beroemde en mooie winkelcentrum bent u vrij. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel voor het diner.

Bij voldoende interesse kunt u ’s avonds deelnemen aan een lichtjestour door de stad, onder leiding van onze chauffeur/ reisleider.

 

DAG 3 – 18 september 2019: Windsor Castle & Afternoon Tea

Na het ontbijt vertrekken we naar Windsor waar we 900 jaar aan Brits erfgoed gaan ontdekken in het Windsor Castle, het oudste bewoonde kasteel ter wereld en 1 van de officiële residenties van de koningin. Het kasteel bevindt zich op korte afstand van het centrum van Londen en is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het koningshuis, kunst en geschiedenis.

Na het bezoek aan het kasteel gaan we in Windsor of omgeving aan tafel voor een heerlijk, traditionele Afternoon Tea in een gezellige Inn of Pub en nemen hiervoor de tijd. Een bijzondere (en lekkere!) ervaring gegarandeerd!

Na genoten te hebben van onze Afternoon Tea vertrekken we richting hotel waar we vanavond weer genieten van ons diner.

 

DAG 4 – 19 september 2019: St. Paul’s Cathedral & Thames Cruise

Vandaag staat er weer een bijzondere dag op het schema! We bezoeken de St. Pauls kathedraal. De huidige kerk is de vierde gebouwd op deze locatie, 1.400 jaar geleden stond er al een kathedraal met de naam St. Paul. De bouw van de huidige kathedraal is voltooid aan het begin van de 18de eeuw. Door de centrale locatie, historie en imposante architectuur is een bezoek aan de St. Pauls kathedraal niet over te slaan. Vanuit de top van kathedraal heeft u wellicht het mooiste uitzicht over London!

 

Hierna rijden we naar de rivier de Thames waar u even vrij bent aan de kade voor een hapje/drankje. Hierna verzamelen we voor een prachtige tocht over de Thames waar u de vele bezienswaardigheden van de stad vanaf het water kunt bewonderen.

Na de cruise bent u nog even vrij in het centrum van Londen om een leuke souvenir te kopen en rijden aan het einde van de middag naar het hotel voor het diner en laatste overnachting.

 

DAG 5 - 20 september 2019 - Terugreis en diner ter afsluiting

Na ons laatste ontbijt in Londen is het helaas tijd om afscheid te nemen van ons verblijf. We laden onze bagage en zetten weer koers richting Folkestone voor de overtocht per Eurotunnel naar Calais.

Optioneel kunnen we een bezoek brengen aan Canterbury en haar kathedraal (entree niet inbegrepen). Na aankomst in Calais zetten we onze horloge weer een uurtje later en rijden we richting Nederland. Onderweg maken we een stop voor een diner ter afsluiting van deze bijzondere reis. Einde van deze bijzondere reis, tot volgend jaar!

 

Een uitgebreid programma krijgt u bij inschrijving.

 

 

5 - daagse reis naar Londen
5 - daagse reis naar Londen