Dagtocht naar museum Voorlinden en Leiden.

Woensdag 1 mei

Wat gaan we doen?

 

Museum

Op veler verzoek gaan we (in de ochtend) naar Museum Voorlinden in Wassenaar. De gidsen staan daar klaar om ons door het museum te leiden. Na de rondleiding hebt u nog tijd om zelf door het museum te dwalen of een wandeling te maken in de prachtige tuin. Tijdens het bezoek aan het museum kunt u daar op eigen kosten gaan lunchen.

Museum Voorlinden verbindt mensen, kunst, natuur en architectuur. Het museum verzamelt, presenteert, bewaart, beheert, conserveert, restaureert en publiceert moderne en hedendaagse kunst, in en buiten het eigen gebouw. In museum Voorlinden krijgt deze kunst betekenis voor een breed samengesteld (inter)nationaal publiek. Het museum heeft voor ogen een ontmoetingsplaats te zijn waar mensen graag willen vertoeven. Voorlinden wil een oase van rust zijn in de drukke Randstad, waar mensen zich kunnen verwonderen en laten verrassen. In de manier van presenteren en het benaderen van de bezoekers staat de totaalbelevenis van kunst, natuur en architectuur centraal.

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwierp Kraaijvanger Architects een museumgebouw dat in alle opzichten dienend is aan de kunst. De langwerpige grondvorm bestaat uit wanden van natuursteen en transparant glas. Daardoor wanen bezoekers zich in een groot deel van het museum midden in de natuur.
Leiden.


Na het museumbezoek rijden we naar Leiden waar u alle tijd hebt voor een stadswandeling of bezoek aan een van de musea of de Hortus daar.
Om 17.00 uur rijden we richting Rosmalen. Onderweg genieten we in restaurant Huis het Bosch in Lexmond van een driegangendiner.


Praktische informatie:
Vertrek: uur 8.45 uur Gildeplein Rosmalen, 9.00 uur Pastoor van Thiellaan Hintham

Terug: we rijden om 17.00 uur weg uit Leiden en zijn rond 21.30 uur terug. (Dus ruim de tijd voor een bezoek aan Leiden)

Organisatie: Dagtochtenwinkel

Prijs: Є 98,50 voor HEVO-leden, Є 103,50 voor niet-HEVO-leden.

Betaling: NL12RABO 0184 555531 t.n.v. reiscommissie HEVO; uw telefoonnummer en Voorlinden.

Informatie en aanmelden: Brigit de Laat, brigitdelaat@home.nl of 06-10 38 52 35/073-521 68 13

Museumjaarkaart en VIP-Vriendenloterijpas bij Voorlinden NIET van toepassing.

Dagtocht naar museum Voorlinden en Leiden.