Dagtocht naar Beeld&Geluid en

naar het Speelgoed- en Oude Ambachten Museum

Woensdag 13 maart 2024. AANMELDEN VOOR 1 FEBRUARI

Deze dag gaan we samen terug in de tijd. Onze reis brengt ons eerst naar het museum Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum. Het gebouw, met zijn unieke glasgevel, indrukwekkende 'canyon' en imposante Atrium is op zichzelf meer dan een bezoek waard. Beeld & Geluid neemt je mee op reis om te ervaren, te leren, te onderzoeken én te genieten van hoe wij leven in media. We worden ontvangen met koffie en tv-gebakje, Daarna volgt een feestelijk programma bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Veel bijzondere fragmenten uit de afgelopen 70 jaar zullen bij u herinneringen oproepen. Televisie Nostalgie van de bovenste plank!

Rond het middaguur gaan we naar Terschuur. Samen genieten we van een goede lunch (kop soep, belegd broodje ham en belegd broodje kaas, koffie/thee).

Daarna bezoekt u het grote binnen- en buitenmuseum Speelgoed en Oude Ambachten. Als je het museum binnenstapt, waan jij je letterlijk 50 jaar terug in de tijd. Je reist langs een rijke verzameling van 160 ambachten, winkeltjes en compleet ingerichte werkplaatsen. Er is zoveel te zien. De middag zal omvliegen. Er lopen medewerkers rond aan wie u vragen kunt stellen. U bepaalt zelf wat u interessant vindt. Een feest van herkenning!

Om 17.00 uur is het tijd om te vertrekken en in de bus na te praten over alles wat u gezien heeft. Onderweg stoppen we bij een restaurant voor heerlijk 3 gangen diner.

Praktische informatie:

Wanneer: 13 maart 2024

Vertrek: 8.30 uur Gildeplein Rosmalen, 8.45 uur Pastoor van Thiellaan Hintham

Terug: rond 21.00 uur

Organisatie: Twin Tours

Prijsindicatie : Є 103,00 voor HEVO-leden, Є 108,00,- voor niet-HEVO-leden (incl. lunch en diner).

Bij betaling vermelden : Beeld en geluid

Informatie en aanmelden: Brigit de Laat, brigitdelaat@home.nl of

06-10 38 52 35/073-521 68 13

Museumjaarkaart/Vriendenloterijkaart NIET geldig.

Aanmelden voor 1 februari

Dagtocht naar Beeld&Geluid en