Presentatie ‘Dichter op de koffie’ in 2 smaken + expositie

presentatie in De Ontmoeting op 31 jan 10.00-11.00 uur of met schrijfworkshop 10.00 – 12.30 uur. Expositie van verse gedichten in De Ontmoeting is van 24 jan-14 febr. 

Op dinsdag 31 januari om 10.00 uur bent u van harte welkom in De Ontmoeting voor de presentatie van ‘Dichter op de koffie’, een poëzieproject voor ouderen, dat deze winter voor het eerst in Rosmalen wordt uitgevoerd.

Sinds half november vorig jaar is de cursusgroep bijna wekelijks bij elkaar geweest om (opnieuw) kennis te maken met poëzie, met gedichten lezen én schrijven. Om zo te ervaren wat schrijven, en in het bijzonder dichten, brengt. Dat samen lezen en schrijven draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en expressie, aan onverwachte gesprekken en plezierige ontmoetingen.

Programma: de ochtend begint met een korte presentatie van het project. Dan lezen de dichters voor uit eigen werk en is er tijd voor vragen en gesprek over de zin van samen schrijven. Na de pauze kunt u de expositie bekijken of meedoen aan de schrijfworkshop ‘DICHTEN IS OPENEN’.

Tijdens de schrijfworkshop volgt u een beproefd én ‘lekker’ recept. U leest samen met een andere bezoeker de expositie-gedichten. Door regels te selecteren en eigen regels toe te voegen ontstaan er als vanzelf nieuwe gedichten. We sluiten af met een spannende voorleesronde: dichten is openen.

Graag tot ziens op 31 januari. Gratis toegang. Inclusief kop koffie of thee. Zaal open: 9.45 uur.

EXPOSITIE VAN VERSE GEDICHTEN – 24 januari tot 14 februari

Komt dat zien! In ‘de Ontmoeting’ kunt u van 24 januari tot 14 februari gedichten lezen die zijn geschreven en uitgekozen door deelnemers aan de cursus ‘Dichter op de koffie’. De achttien gedichten gaan over allerlei facetten van het leven, bijvoorbeeld over dierbare mensen en dieren, dingen en herinneringen. Over onderweg zijn, over gedachten en gevoelens.

De korte gedichten hangen op een vrij groot formaat in de wandelgang van het Hevo-gebouw. Kom, lees en geniet van de zeggingskracht van poëzie. De toegang is vrij. U bent van harte welkom.

Presentatie ‘Dichter op de koffie’ in 2 smaken + expositie