Kerstreis – Duitsland – Rotenburg an der Fulda

Rotenburg an der Fulda is een plaats in de Duitse deelstaat Hessen. Gelegen in de Landkreis Hersfeld-Rotenburg. De stad telt ongeveer 13.000 inwoners. Hessen ligt in het midden van Duitsland, grenst aan (vanuit het noordwesten en met de klok mee) de Duitse deelstaten Noordrijn-WestfalenNedersaksenThüringenBeierenBaden-Württemberg en Rijnland-Palts.

 

Posthotel Rotenburg****

Het 4 sterren Posthotel Rotenburg is gelegen in het mooie vakwerkstadje Rotenburg an der Fulda. Hier zal het ons aan niets ontbreken. ’s Morgens serveert men een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een diner buffet  en op kerstavond een kerstbuffet. Tijdens het verblijf kunt u ook gebruik maken van Wellness en Spa van het hotel.

 

We vertrekken op vrijdag 22 december

Reissom                                             € 514,00 p.p.

Toeslag 1 pers.kamer                          €   75,00 p.p.

 

 

Bij de reissom is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe Royal Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider
  • 5 x overnachting op basis van half pension in 2 persoons kamer met douche/toilet in het 4* Posthotel Rotenburg
  • Excursies zoals omschreven in het programma.
  • 1 x uitgebreid kerstbuffet
  • Gebruik van het wellness en spa bereik van het hotel
  • Afscheidsdiner in Nederland

Niet bij de reissom inbegrepen:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Reis en annuleringverzekering. Deze zijn eventueel af te sluiten via JARA Travel
  • Persoonlijke uitgaven
  • Niet genoemde maaltijden, dranken en eventueel niet genoemde entrees

 

 

Dag 1. Vanaf onze opstapplaats rijden we via de duitse autobaan naar Bad Arolsen waar het paleis staat waar koningin Emma geboren is en tevens de geboorteplaats van de bekende sprookjesschrijvers de gebroeders Grimm. Bad Arolsen is een leuk barok plaatsje en maakt ook deel uit van de oranje route. Hierna rijden we verder naar ons hotel in Rotenburg an der Fulda.

Dag 2. Op deze dag bezoeken we de sprookjeskerstmarkt in Kassel die als thema heeft Hans en Grietje. Deze kerstmarkt is midden in het centrum van Kassel en de winkels zijn in deze periode geopend tot 20.00 uur.

Dag 3. Op deze dag 24 december brengen we een bezoek aan de barokke stad Fulda. Hier kunt u het centrum van de stad bezoeken en een bezoek aan de Dom van Fulda mag niet ontbreken

Dag 4. Na het ontbijt rijden we naar Eisenach met de Wartburg dat bekend is omdat Maarten Luther hier zijn jeugd heeft doorgebracht en het nieuwe testament vanuit het Grieks in het Duits vertaalde. Ook is Eisenach de geboorteplaats van de bekende componist Johan Sebastian Bach.

Dag 5. Vandaag brengen we een bezoek aan het grensmuseum in Rhön. Hier krijgt U een beeld van hoe de tweedeling van Duitsland ontstaan is en wat de gevolgen hiervan waren.

Dag 6. Na het ontbijt en uitchecken gaan we aan de terugreis beginnen. We zullen onderweg nog een stop maken in het stadje Paderborn. Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland waar we deze kerstreis afsluiten met een diner.

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met  Diny Voets tel. 073-5030900 of 06–10843040  mailen kan ook naar; dini.voets@ziggo.nl

 

Ook is Diny Voets op woensdag 30 augustus van 13.00 uur tot 14.00 uur in De Ontmoeting voor informatie en inschrijven.