Reizen 2018

Klik >>HIER<< voor de reisfolder 2018

Klik >>HIER<< om de voorwaarden 2018 te lezen

Brabantse Smokkeltocht

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we op dinsdag 20 maart rechtstreeks naar Soerendonk. We worden daar hartelijk ontvangen met een kop koffie/thee met een heerlijk stuk vlaai. Daarna een film over het smokkelen in deze streek. Op humoristische wijze worden we dan onderhouden tot het tijd is voor de koffietafel.

Lees hier verder

Naar musical: ‘Was getekend, Annie MG Schmidt’

Zondag 8 april : musical ‘Was getekend, Annie MG Schmidt’

De reiscommissie biedt - in samenwerking met reisorganisatie Brabant Expres - de leden van HEVO de mogelijkheid, om op zondag 8 april 2018 de musical ‘Was getekend, Annie MG Schmidt’ in het DeLaMar Theater in Amsterdam te bezoeken.

De prijs voor dit arrangement, inclusief busvervoer, een eerste rang ticket en een diner na afloop, bedraagt € 91,--  p.p.  Wilt u mee, wacht dan niet te lang met boeken; er is maar een beperkt aantal plaatsen.

De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf het Gildeplein in Rosmalen en aansluitend rijden we naar  de Pastoor Van Thiellaan in Hintham. We verwachten om 20.15 uur weer terug in Rosmalen te zijn.

Aanmelden voor deze reis bij Rieki Plappert  tel. 073 - 5221728 of 06 – 55973861 mailen kan ook naar: ha.plappert@home.nl

Wij verzoeken u het verschuldigde bedrag over te maken naar rekeningnummer:

NL 12 RABO 0184 5555 31 (eerst informeren of u mee kunt) ten name van reiscommissie HEVO onder vermelding van AM Schmidt  + uw telefoonnummer.

Uw aanmelding is pas definitief nadat u betaald heeft.

 

Berlijn

Voorjaarsreis naar Berlijn van 21 t/m 25 mei 2018

Berlijn, een fantastische stad met veel bezienswaardigheden. Een stad die bij veel HEVO-leden bovenaan het verlanglijstje staat.

Voor de bijzonderheden over deze reis, zoals de reissom, inschrijving, programma et cetera kunt u hier verder lezen.

Mocht dat niet lukken, probeer dan deze klik.

8-daagse excursiereis Zwitserland : 14 tot 21 juli 2018

Tijdens de reis verblijft u in hotel Monte-Moro in Saas Almagell. Het hotel biedt kamers met een eigen badkamer (douche), tv, föhn, balkon, gratis Wifi en gratis parkeergelegenheid.

Brabant Expres Reizen organiseert deze reis voor HEVO. Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Diny Voets tel. 073 – 50 309 00 of
06 – 10 843 040 mailen kan ook naar : dini.voets@ziggo.nl .
Inschrijven is ook mogelijk op 14 maart 2018 van 13.00 tot 14.00 uur in De Ontmoeting.

Lees hier verder

Rusland -in voorbereiding- Lezing

Lezing over - en rondreis naar Rusland

 

De reiscommissie van HEVO heeft het voornemen om in samenwerking met de Rusland & Oost - Europa academie een 8 - daagse reis te laten organiseren naar Rusland. Ter voorbereiding daartoe wordt door Marie - Therese ter Haar op woensdag 24 januari 2018 van 15.00 tot 17.00 uur in de Ontmoeting een lezing gehouden over het heden en verleden van Rusland en de relatie met het Westen.

Dan ook zal Marie - Therese toelichting geven op een eventuele rondreis naar Rusland in het najaar van 2018. Wellicht wordt aangesloten bij een reis van de Ruslandacademie van 17 t/m 24 augustus 2018, ofwel bij voldoende belangstelling van HEVO leden en niet – leden, wordt een eigen HEVO – reis georganiseerd. De reiscommissie zal de belangstelling hiervoor nagaan.

 

Uiteraard bent u ook van harte welkom tijdens de lezing van Marie - Thérèse zonder met een reis naar Rusland mee te gaan.
Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo’n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet. Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen, cursussen en het organiseren van reizen naar Rusland. Over haar belevenissen in en haar visie op Rusland heeft Marie-Thérèse ter Haar inmiddels meerdere boeken geschreven: Ruslands erfdeel (2008), Rusland in de 21e eeuw (2012), Zijn zij nou gek of zijn wij het? (2015) en recent : De ontgoogeling.

Marie – Thérèse zal de reis naar Rusland begeleiden en gedurende de dagtochten vertellen over de vele aspecten van Rusland. Wilt u meer weten over de Rusland & Oost - Europa academie kijk dan op www.ruslandacademie.nl. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Jan Jansen : j.th.jansen@home.nl of 06-51313707