Repair Café gaat van start

We gaan op woensdag 7 februari 2018 starten met het HEVO Repair Café. Na enige maanden voorbereiden zijn we (Wim Hendriks, Ben Krijbolder en Jos van Raak) klaar met alle voorbereidingen. Ruim 20 vrijwilligers hebben zich eind november aangemeld om deskundige ondersteuning te bieden of om op te treden als gastenontvanger. Op 13 december jl.  hebben we een constructieve bijeenkomst met de vrijwilligers gehad om hen de gang van zaken uit te leggen, hun deskundigheden te inventariseren en afspraken te maken voor de startfase.

 

Het Repair Café wordt iedere 1e en 3e woensdag van de maand* gehouden van 09.30-12.30 uur. Omdat er in De Ontmoeting geen plaats meer is wordt het Repair Café georganiseerd in het SJV-gebouw (in Kindcentrum ‘t Ven) gelegen aan de Mimosastraat.

 

*     IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS IS ER  GEEN  REPAIR CAFÉ.

 

Wat is nu precies de bedoeling?

Met het Repair Café beogen we meerdere doelen te bereiken. In de eerste plaats een bijdrage te leveren aan de duurzame samenleving door, weliswaar kapotte, spullen te blijven gebruiken door ze te repareren in plaats van weg te gooien. In de tweede plaats werken we aan een belangrijke doelstelling van HEVO, namelijk het elkaar laten ontmoeten van mensen (niet alleen senioren). Het Repair Café is daarom nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor HEVO-leden. Iedere inwoner van Rosmalen is van harte welkom. Tot slot willen we na de startperiode i.s.m. SJV workshops voor de kinderen van SJV gaan organiseren.

 

Omdat het voor iedereen een nieuwe activiteit is en we ervaring moeten opdoen starten we met het repareren van kleine (huishoudelijke) apparatuur. Daarnaast is het mogelijk rollators te laten repareren. In de toekomst gaan we dat met andere activiteiten uitbreiden.

 

Daarbij, en dat is belangrijk om te weten, is het in principe de bedoeling dat uzelf aan het repareren slaat, maar ………met ondersteuning en hulp van ervaren vrijwilligers en onder het genot van een kopje koffie of thee. Zeker in de startfase zullen wij met die opzet soepel omgaan. Het repareren is gratis, maar noodzakelijke onderdelen zijn voor rekening van de bezoeker.

 

Dus ………… hebt u een huishoudelijk apparaat, maar ook bijv. een radio, cd-speler, wekker, of iets dergelijks, gooi het niet weg. Kom naar het Repair Café en wij kijken samen met u of het apparaat te herstellen is. Het is leerzaam voor u, u wordt geholpen door onze vrijwilligers en u ontmoet elkaar en anderen in het SJV-gebouw op iedere 1e en 3e woensdagochtend van de maand.

U komt toch ook ?