Meditatie lessen en Qigong

Bij HEVO starten binnenkort meditatie lessen. Tijdens de meditatie les zal in het begin gelet worden op o.a. zithouding en ademhaling. Daarna wordt per les bekeken welke vorm (geleide-, stilte- of bewegingsmeditatie) gewenst is.

De basishouding wordt aangeleerd op een stoel, echter, meditatiebankjes, -matjes en- kussens mogen worden meegenomen. Liggende meditatie kan een onderdeel vormen.

Let op, het lichaam koelt af tijdens het stilzitten. Een dekentje en schouderdoek is fijn om je lichaam warm te houden.

Door stil van binnen te worden kunnen allerlei vastzittende patronen liefdevol transformeren en worden losgelaten. Het doel van mediteren is de stilte tussen twee gedachtes langer te maken zodat je meer rust kan ervaren. Artsen bevestigen steeds vaker dat dagelijks mediteren een gezonde basis vormt voor lichaam en geest.

De starttijden zijn nu nog niet bekend, maar zij zullen in de vroege ochtend zijn.

Aanmelden: sms of telefonisch: 06 55 52 06 53 of via e-mail: marc29@ziggo.nl

Qigong-lessen

Op dit moment kunt u qigong-lessen volgen bij HEVO. Qigong is een van de mildste bewegingsvormen die sterk gerelateerd is aan meditatie. Qigong wordt beoefend met minimale fysieke inspanning, waarbij door herhaling van de bewegingen een flow ontstaat die bijdraagt aan de totale ontspanning. Qigong is mentaal en fysiek gericht op bewustwording van het gehele lichaam en wekt energie op. Je lichaam wordt warm en soepel als deze energie weer gaat stromen.

De lessen beginnen met een korte meditatie en sluiten ook weer af met een korte meditatie. De lessen zijn op dinsdag van 9.25-10.25 uur.

Aanmelden: sms of telefonisch: 06 55 52 06 53 of via e-mail: marc29@ziggo.nl