Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film Plus aankondiging

18/11/2018 @ 11:00 - 12:30

 

Op zondag 18 november organiseert HEVO in samenwerking met PERRON-3 weer een zondagfilm met een extraatje. Iedere maand een door HEVO uitgezochte filmtitel met daarbij iets lekkers wat steeds zal variëren. De film van november: “Rear Window”

Aanvangstijd: 11.00 uur

Inhoud

geregisseerd en geproduceerd door Alfred Hitchcock en gebaseerd op Cornell Woolrichs korte verhaal It Had to Be Murder uit 1942. Het wordt door veel filmcritici beschouwd als een van Hitchcocks beste en spannendste films en kreeg vier Academy Awards. Hoofdrollen werden gespeeld door James Stewart, Grace Kelly (in een van haar laatste filmrollen), Thelma Ritter, Wendell Corey en Raymond Burr.

L.B. "Jeff" Jeffries (gespeeld door James Stewart) is een professioneel fotograaf die door een gebroken been gebonden is aan een rolstoel, en zijn kleine, snikhete appartement niet kan verlaten. Regelmatig krijgt hij bezoek van zijn vriendin Lisa Fremont (Grace Kelly), een model, en zijn verpleegster Stella (Thelma Ritter), maar hij is vaak alleen. Om de verveling te voorkomen, vervalt hij in voyeurisme: hij bespioneert door zijn achterraam ("rear window") met een verrekijker en zijn fotocamera de appartementen aan de overkant van de binnenplaats. Volgens Lisa en Stella is hij verslaafd geraakt aan het bespieden van de overburen. Hij raakt zo geobsedeerd, dat hij zijn eigen vriendin bijna vergeet.

Hij geeft de meest opvallende buren namen, als "Miss Torso" (Georgine Darcy), een professionele danseres die veel aandacht krijgt van mannen, en "Miss Lonelyhearts" (Judith Evelyn), een vrouw van middelbare leeftijd die gesprekken voert met niet-bestaande mannen. Op een gegeven moment krijgt Jeffries het vermoeden dat één van zijn buren, de handelsreiziger Lars Thorwald (Raymond Burr), zijn zeurderige, invalide vrouw heeft vermoord. Lisa gelooft hem eerst niet en denkt dat de overbuurvrouw op vakantie is, totdat ze merkt dat de vrouw haar trouwring niet heeft meegenomen. Ze wordt nieuwsgierig en besluit in te breken in het appartement van de Thorwalds.

 

Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=6kCcZCMYw38

Kaarten: voor Hevo leden: kaarten gekocht bij Perron 3 € 8.50

Online bestelde kaarten en voor niet Hevo leden € 9.50

 

rear

Gegevens

Datum:
18/11/2018
Tijd:
11:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Organisator

HEVO
Website:
http://hevorosmalen.nl

Locatie

Perron-3
Hoff van Hollantlaan 1
Rosmalen, 5243SR Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
073-8507550